Avocații lui Adamescu acuză autoritățile române de crimă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Robert Amsterdam, avocatul lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri decedat, a anunțat că îi va acționa în instanță pe cei vinovați de moartea lui Dan Adamescu.

Într-un comunicat pentru DC News, firma de avocatură Amsterdam & Partners LLP susține că fostul om de afaceri, condamnat la patru ani de închisoare, a intrat în șoc septic în ziua de Crăciun și nu a răspuns la tratament autoritățile fiind vinovate pentru acest lucru.

Potrivit sursei citate, autoritățile române au încălcat în mod repetat și consecvent drepturile omului, refuzându-i accesul la îngrijire medicală adecvată, în ciuda stării în care se afla. Mai mult, familiei lui Adamescu i s-a interzis accesul la omul de afaceri.

"Să fie absolut clar: oficialii români responsabili pentru uciderea lui Dan Adamescu vor fi trași la răspundere în conformitate cu Legea privind responsabilitatea globală pentru drepturile omului", a precizat avocatul Robert Amsterdam care îl consideră pe omul de afaceri ”deținut politic”, menționând totodată că ”autoritățile române trebuie să fie condamnate în termenii cei mai duri"

Avocatul a mai precizat că Dan Adamescu este a doua persoană care și-a pierdut viața în acest caz după ce un martor-cheie, avocatul George Dumitru, s-a sinucis în circumstanțe suspecte, la doar câteva ore după interogarea sa de către procurori.  

El a mai precizat că arestare și procesul controversat al lui Dan Adamescu din partea Direcției Naționale Anticorupție din România (DNA) a fost larg criticat de grupuri internaționale, precum Fair Trials International.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel