Acuze de 'rasism instituţional'. Trump, răspuns NIMICITOR la adresa lui Biden și Obama
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump i-a răspuns lui Joe Biden, care a afirmat joi seară, în cursul ultimei dezbateri prezidenţiale înaintea alegerilor din 3 noiembrie, că în Statele Unite există 'rasism instituţional', scriu EFE şi dpa.

'Rasismul instituţional există în America', a comentat Joe Biden ca răspuns la afirmaţia moderatoarei Kristen Welker că 'afro-americanii şi americanii latini trebuie să îşi pregătească de mici copiii să fie ţinte ale poliţiei din cauza culorii pielii lor'.

'Trebuie să oferim oportunităţi economice, o educaţie mai bună, o asigurare medicală mai bună, un acces mai bun la şcolarizare, la împrumuturi, bani pentru a demara afaceri, toate aceste lucruri le putem face', a mai spus Biden.

În replică, Donald Trump a afirmat că el este preşedintele american care a făcut cel mai mult pentru comunitatea afro-americană 'de la Abraham Lincoln' şi a adăugat că Joe Biden, atunci când era vicepreşedintele lui Barack Obama, nu a făcut nimic pentru persoanele de culoare din SUA.

'Sunt persoana cea mai puţin rasistă din această încăpere', a ţinut să sublinieze Donald Trump. Joe Biden i-a răspuns că este 'unul dintre preşedinţii cei mai rasişti pe care i-am avut în istoria modernă'. 'Aruncă ulei pe fiecare foc rasist', a declarat Biden, reamintind că Trump şi-a început campania în 2016 acuzându-i pe mexicani că sunt 'violatori'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel