Acuzații în fotbalul feminin. Iordania acuză Iranul că ar fi folosit un bărbat în poarta naționalei-VIDEO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Federația de Fotbal din Iordania acuză naționala Iranului că ar fi folosit un portar de sex masculin la meciul din preliminariile Cupei Asiei, de pe 25 septembrie.

Federația de Fotbal din Iordania acuză naționala feminină a Iranului că ar fi folosit un portar de sex masculin la meciul din preliminariile Cupei Asiei, de pe 25 septembrie. 

Naționala feminină a Iranului a învins reprezentativa similară a Iordaniei și s-a calificat la Cupa Asiei. Meciul a fost unul tensionat, 0-0 după timpul regulamentar, și 4-2 la loviturile de departajare. Adversarii au lansat acuzații incredibile, sugerând că o jucătoare, Zohreh Koudaei, ar fi fost de fapt bărbat. Nu a fost dezvăluit niciun nume, dar presa locală susține că este vorba despre portar.

Alin Bin al-Hussein, președintele Federației de Fotbal din Iordania, a făcut publică scrisoarea transmisă către Confederația de Fotbal a Asiei, potrivit gsp.ro. 

„Luând în considerare dovezile pe care le avem și faptul că Federația noastră a tratat cu multă seriozitate această competiție, cerem să fie demarată o investigație transparentă și clară, condusă de experți medicali independenți, pentru a stabili eligibilitatea jucătoarei în cauză. Asta mai ales pentru că echipa națională de fotbal feminin a Iranului are o istorie bogată în ceea ce privește problemele de gen și dopaj”, a transmis Bin al-Hussein.

În apărare, Federația iraniană susține că „au fost făcute teste regulate în privința nivelului de testosteron și totul este în regulă”.

Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei din 2022 învingând Iordania, după ce portăriţa iraniană Zohreh Koudaei a apărat două penaltiuri.


Cupa Asiei feminine este programată să aibă loc în India în perioada 20 ianuarie - 6 februarie.

Rezumatul meciului Iordania - Iran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel