Acuzații de fraudă la alegerile din SUA. Trump: ”De data aceasta nu vom permite”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Republicanii acuză alegerile că sunt fraudate, la fel cum au făcut acum doi ani când au susținut și continuă să susțină că Donald Trump a câștigat și nu Joe Biden. Acuzații care nu au fost niciodată susținute de probe.

Mai mulți conservatori, printre care Trump însuși, au denunțat frauda arătând cu degetul incidente tehnice care au loc la secțiile de votare, în special în Arizona, pentru alegerile intermediare, fostul președinte al Statelor Unite mergând până acolo încât își invită susținătorii să ”protesteze”.

”Votul prin procură în Detroit este greșit. Când vin la vot, oamenilor li se spune: Îmi pare rău, ați votat deja”, a spus Donald Trump pe rețeaua sa de socializare Truth. "Acest lucru se întâmplă în număr mare!", a scris miliardarul american, care nu și-a recunoscut oficial niciodată înfrângerea la alegerile prezidențiale din 2020.

Probleme tehnice confirmate

Organizația independentă Vote.org a confirmat într-un comunicat existența ”problemelor tehnice cu aparatele de vot în unele state”.

”Acest lucru se poate întâmpla, iar ofițerii de votare și oficialii de stat lucrează pentru a rezolva aceste probleme și pentru a se asigura că alegătorii au alte opțiuni pentru a-și exprima votul astăzi”, a asigurat organizația pentru accesul la vot, potrivit Europa Today.

În Arizona, votul a fost perturbat de probleme tehnice cu unele aparte de vot din Maricopa, cel mai populat stat, care include Phoenix. În Maricopa ”circa 20%” din cele 223 de secții de votare au  avut ”o problemă” cu aparatele responsabile cu citirea buletinelor de vot, a explicat Bill Gates.

Se pare că buletinele de vot nu erau aliniate corect în interiorul mașinilor și nu erau citite. Oficialii au spus că problema a afectat aproximativ 60 de aparate, într-un sfert din locurile de votare și că până la ora 14:00, la 8 ore după începerea votului, 17 au fost rezolvate prin modificarea setărilor aparatului. 

”Încercăm să rezolvăm problema cât mai repede posibil”, a spus Gates, asigurând alegătorii că problema nu îi va împiedica să voteze. În caz de probleme, se oferă o ”soluție”, a insistat el. Alegătorii își pot depune buletinele de vot într-o ”cutie de valori”, care va fi apoi deschisă ”mai târziu seara”  pentru a se putea număra voturile când aparatele vor fi funcționale. Alternativ, alegătorii pot merge și la o altă secție de votare.

Citește și:

Trump îl amenință pe DeSantis și îl avertizează să nu candideze la președinție în 2024

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, l-a avertizat pe colegul guvernator republican al Floridei, Ron DeSantis, să nu își depună candidatura la alegerile prezidențiale din 2024.

"Nu știu dacă va candida. Cred că dacă va candida s-ar putea răni foarte rău. Chiar cred că s-ar putea răni grav", a spus Trump în timpul unui interviu acordat  Fox News,  după un miting din Ohio, potrivit Almayadeen.

Dacă s-ar întâmpla ca Trump să fie nevoit să se înfrunte electroral cu guvernatorul Floridei înainte de alegerile prezidențiale din 2024, fostul președinte a sugerat că va folosi informații nemăgulitoare despre oponentul său GOP în încercarea de a submina perspectiva realegerii sale.

Cu toate acestea, în ciuda dușmăniei ferme, când vine vorba de candidatura pentru Casa Albă, Trump a anunțat marți că a votat în favoarea lui DeSantis  pentru postul de guvernator.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel