Data publicării:

Acum îți poți căuta mai repede melodiile preferate pe Android. Google introduce o funcție nouă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
O funcție inteligentă te va ajuta să-ți organizezi mai bine biblioteca muzicală pe telefon!

Google își continuă eforturile de îmbunătățire a experienței utilizatorilor Android prin introducerea unor noi funcționalități. Cea mai recentă inovație, descoperită în versiunea beta a aplicației Google (15.39.39.29.arm64) constă în adăugarea unei noi opțiuni în Setările Rapide – „Căutare Melodie” (Song Search), potrivit Android Police.

Setările Rapide, accesibile prin glisarea din partea de sus a ecranului, oferă deja acces instant la numeroase funcții esențiale ale telefonului. Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a personaliza dalele din Setările Rapide, având la dispoziție o gamă variată de opțiuni, inclusiv cele oferite de aplicații terțe. În prezent, Google se pregătește să adauge o nouă funcționalitate la lista deja ofertantă.

Cum funcționează

Noua funcție se va activa automat atunci când utilizatorii instalează versiunea beta a aplicației Google, ceee ce simplifică experiența per total, eliminând necesitatea de a activa manual anumite opțiuni pentru a putea accesa "căutare melodie/find song". Atunci când funcția este activată, utilizatorii vor observa o interfață familiară: un glob punctat care se extinde și se contractă în timp ce melodia este recunoscută, așa cum apare la Shazam (aplicație de recunoaștere vocală).

Youtube video image

Această interfață este deja familiară utilizatorilor funcției „Identifică melodia” din aplicația Google, care poate fi accesată din lista de butoane în formă de pilulă situate sub bara de căutare a aplicației.

Pentru a încerca această nouă opțiune, utilizatorii pot instala versiunea beta menționată a aplicației Google. Dala de Căutare Melodie va fi disponibilă în lista de dale neutilizate din Setările Rapide. Odată identificată, utilizatorii o pot plasa în orice colț al panoului de Setări Rapide pentru accesibilitate sporită. Similar altor dale, o apăsare lungă pe aceasta va deschide pagina de informații a aplicației Google.

Comparație cu „Now Playing” de pe Pixel

Deși această nouă funcție este un instrument util în Setările Rapide, unii utilizatori ar putea prefera funcția „Now Playing” disponibilă pe telefoanele Pixel, care recunoaște automat melodiile care se aud în fundal, fără a necesita intervenție manuală. Totuși, noua dală de Căutare Melodie oferă o metodă mult mai rapidă și convenabilă de a identifica o melodie, comparativ cu navigarea prin aplicația Google.

Având în vedere că această funcție este deja implementată și activă în cea mai recentă versiune beta a aplicației Google, este de așteptat ca aceasta să fie inclusă curând și în versiunea stabilă a aplicației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel