Acum, în Rai, e o premieră cu Beligan și Șaguna. Geniile nu mor, doar ard puternic
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sorin Șaguna a fost un actor grăbit, mult prea grăbit. Nu am să înțeleg de ce un om în care Dumnezeu a pus atâta talent a decis, mai apoi, să-l ia la El.

Au trecut șase ani de când Sorin Șaguna a primit aplauzele unui public numeros, aplauzele unui public îmbrăcat în negru care-l plângea. Nimeni nu și-a dorit să-l vadă pe Sorin Șaguna tăcând. Lumea a venit la spectactolul morții unde interpreta ultimul său rol. N-am plătit bilet. Ce-am simțit atunci las aici: Sorin Șaguna, culisele unui spectacol nedrept regizat de Dumnezeu

Nu acolo însă îi era locul, ci pe marile teatre ale lumii. Era suficient să-l asculți pentru a-ți da seama de asta. Avea atâtea de spus. Parcă știa că rolul îi va fi prea scurt aici și a ars puternic până la 25 de ani. N-a fost om să nu-l iubească. Radu Beligan, Marius Manole și Florin Zamfirescu știu asta foarte bine.

După ce am aflat că Sorin Șaguna nu mai este, l-am sunat pe Florin Zamfirescu. Îmi aduc și acum aminte cum îi tremura vocea sperând să fie o știre falsă. Cum să-i moară un student atât de bun? De ce Sorin Șaguna? De ce să moară geniile? De ce se mai nasc, de ce ne mai dau speranță dacă pleacă atât de repede... Probabil sunt lecții pe care doar cei foarte puternici ajung să le înțeleagă. A venit cu un scop, dar de ce a plecat nimeni nu va vrea să înțeleagă.

”Sunt șocat până la Dumnezeu. A murit un copil care era foarte talentat ca dovadă că l-am recomandat multor actori. Am și jucat împreună în piesa "O noapte furtunoasă" la TVR 2. Am rămas stupefiat. Nu știu ce s-a întâmplat. Era un copil subțirel, era un copil bolnăvicios, dar nu mă așteptam la așa ceva... Mă așteptam la orice, dar să moară Sorin Șaguna... nu mă așteptam. Mor actorii, dar mor cei bătrâni... Să-ți moară un fost elev care a terminat acum doi ani facultatea.... Sunt șocat. Era un geniu... Să-ți moară studenții?! Sunt șocat", a spus Florin Zamfirescu pentru DC News.

”Sorin Șaguna avea câteva cărți de volume publicate. Era strănepotul Mitropolitului Șaguna. Sorin Șaguna se trăgea dintr-o familie extraordinară. Avea o minte sclipitoare. Sorin Șaguna era un om care putea să țină discursuri, era un spirit viu și curios. Era ce trebuie și uite că s-a sfârșit", a conchis Florin Zamfirescu.

Sorin Șaguna s-a grăbit prea tare. A rămas aici jumătatea lui, Adrian Șaguna, fratele său geamăn, care și l-a tatuat în inimă și nu numai acolo. Mâna sa stângă i-a devenit amprenta unui înger. Sorin va trăi mereu prin fratele său, n-am dubiu... Cât despre ce-o fi în Rai acum... probabil vreo premieră cu Radu Beligan și Sorin Șaguna.

Pe Sorin Șaguna nu trebuie să-l uităm. Nu avem dreptul, de aceea vă invit să-l păstrați în minte în cel mai frumos mod posibil, ascultându-l... și aplaudându-l măcar în suflet.

Ascultați-l aici doar câteva minute. Veți înțelege ”ce” a fost Sorin Șaguna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel