Data publicării:

Actriţa italiană Valentina Cortese, nominalizată la Oscar, a decedat la vârsta de 96 de ani

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Actriţa Valentina Cortese, un star al cinematografiei italiene, care a colaborat, printre alţii, cu regizorii Francois Truffaut şi Federico Fellini, a decedat la vârsta de 96 de ani, a anunţat miercuri o companie care activează în industria italiană de film, potrivit DPA. 

Cortese s-a stins din viaţă la Milano, oraşul în care s-a născut în 1923, a precizat într-un comunicat Italian General Showbusiness Association. 

Actriţa şi-a început cariera în anii '1940 şi a jucat în pelicule italiene, franceze, britanice, precum şi în producţii hollywoodiene, avându-i colegi de distribuţie, printre alţii, pe James Stewart, Humphrey Bogart şi Ava Gardner.

A fost nominalizată la Oscar în categoria Cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru interpretarea din pelicula Day for Night (1973), de Francois Truffaut, şi a jucat de asemenea în Juliet of the Spirits (1965), în regia lui Federico Fellini.

Cortese a fost totodată o apreciată actriţă de teatru în Italia. În urmă cu doi ani, a fost omagiată la Festivalul de Film de la Veneţia prin prezentarea, în premieră, a unui documentar despre biografia actriţei, intitulat Diva!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel