Data actualizării:
Data publicării:

Actriță din Scream, concediată pentru că a numit atacul Israelului un „genocid”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Actrița Melissa Barrera a fost concediată din următorul film al seriei Scream, după ce producătorii au afirmat că postările sale pe rețelele de socializare, pro-palestiniene, au fost antisemite.

Vedeta a publicat în mod regulat despre conflictul Israel-Gaza, inclusiv a redistribuit o postare care acuza Israelul de "genocid și curățare etnică". Compania de producție Spyglass a declarat că are "toleranță zero pentru antisemitism", scrie BBC.

Între timp, Susan Sarandon a fost eliminată de agenția sa din Hollywood, după ce a vorbit la o manifestație pro-palestiniană. Nici Sarandon, care a jucat în Thelma & Louise, nici actrița mexicană Barrera nu au comentat situațiile lor.

Cu toate acestea, înainte ca plecarea ei să fie anunțată, Barrera a redistribuit o citat de pe un alt cont pe story-ul ei de Instagram, care spunea: "La finalul zilei, aș prefera să fiu exclusă pentru cine includ, decât să fiu inclusă pentru cine exclud."

Această postare a fost interpretată de unii dintre urmăritorii săi ca o referire la concedierea ei din film. Barrera a interpretat rolurile principale în filmele anterioare Scream și a jucat și în versiunea recentă pe ecran a lui Carmen și în adaptarea din 2021 a musicalului de pe scenă, In The Heights.

Alte postări distribuite de Barrera în ultimele săptămâni au inclus una despre distorsionarea Holocaustului "pentru a stimula industria armelor israeliene" și alta care spunea că Gaza este "tratată în prezent ca un lagăr de concentrare".

Într-o declarație dată publicității pentru Variety, un purtător de cuvânt al companiei de producție a filmului Scream 7, Spyglass, a declarat că poziția sa este "clară și fără echivoc".

Spyglass transmis: "Avem toleranță zero pentru antisemitism sau incitarea la ură în orice formă, inclusiv referințe false la genocid, curățare etnică, distorsionarea Holocaustului sau orice altceva care trece flagrant linia în discursul urii."

Christopher Landon, așteptat să regizeze Scream 7, a părut să facă referire la situație pe rețelele sociale. Într-o postare ștearsă de atunci de pe X, el a spus: "Totul este într-un mare haos. Opriți strigătele. Aceasta nu a fost decizia mea de luat."

Franciza Scream a fost reînnoită în 2022, cu cel de-al cincilea film care a obținut 137 de milioane de dolari (£109m) la box office, iar al șaselea a adus 169 de milioane de dolari (£135m).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel