Urmărește emisiunea live
Actorul Marius Călugăriță și regizorul Andrei Munteanu, interviu la DC News
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Actorul Marius Călugăriță și regizorul Andrei Munteanu de la Teatrul Evreiesc de Stat au acordat un interviu în exclusivitate la DC News.

Emisiunea în care au fost invitați actorul Marius Călugăriță și regizorul Andrei Munteanu va fi difuzată miercuri, 17 octombrie, de la ora 11:00 atât pe Facebook DC News, cât și pe Youtube DC News.

(w670)

Cei doi au abordat o mulțime de subiecte interesante. Veți vedea ce au avut de spus despre un eveniment recent la care a participat și Klaus Iohannis. Despre ce este vorba aflați miercuri la DC News!

Despre teatru

Teatrul Evreiesc din România are o tradiţie de 142 de ani, inaugurată la 19 august 1876, la Iaşi, în vestita grădină de vară "Pomul verde", când artistul şi scriitorul Avram Goldfaden (1840-1908) a pus bazele celui dintâi teatru evreiesc profesionist din lume, prezentând un spectacol cu propria sa trupă. 

În ultimul sfert de veac, Teatrul Evreiesc de Stat a efectuat câteva apreciate turnee în S.U.A., Canada, Israel, Germania, Austria, Rusia, Elveţia, Franţa, Grecia, luând parte şi la o serie de manifestări internaţionale. De pildă, în anul 2000 teatrul a realizat în coproducţie internaţională spectacolul An die Musik de Pip Simmons, după o idee originală de Rudy Engelander şi pe muzica lui Chris Jordan, dând reprezentaţii, printre altele, la Nancy, Avignon, Salzburg, Zürich, Londra, Berlin, Copenhaga, Rotterdam.

De asemenea, Teatrul Evreiesc de Stat a organizat şi găzduit, în 1991 şi 1996, Festivalul Internaţional al Teatrului de Limbă Idiş. În anul 2002, a fost coorganizatorul Festivalului Naţional al Teatrelor Minoritare din România, iar în anul 2003 a fost coorganizator şi gazdă a primului Festival de Cultură Idiş din Europa. În anul 2017, Teatrul Evreiesc de Stat a organizat și găzduit prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș.

La 142 de ani de istorie și aproape șapte decenii de activitate ca instituţie de stat, ca singurul ansamblu de acest gen cu existenţă neîntreruptă, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti are un profil distinct, reprezentativ atât pentru mişcarea teatrală din România, cât şi pentru peisajul contemporan al artei scenice de limbă idiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel