Actorul Eddie Redmayne spune că a greșit. Nu ar fi trebuit să joace rolul transgender
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Eddie Redmayne
Facebook - Eddie Redmayne
Actorul Eddie Redmayne, care a jucat în rolul principal al filmului „Daneza”, spune că nu ar primi a doua oară același rol. 

Actorul Eddie Redmayne a spus că interpretarea unui personaj transgender în filmul din 2015 „Daneza” a fost „o greșeală”, relatează BBC. Starul britanic a fost nominalizat la Oscar pentru rolul lui Lile Elbe, unul dintre primii oameni din lume care au suferit o operație de schimbare a sexului.

Filmul a fost lăudat de unii critici de la acea vreme, dar alții au considerat că un actor trans ar fi trebuit să fie ales în rol.

”Nu, nu aș mai accepta acum. Am făcut acel film cu cele mai bune intenții, dar cred că a fost o greșeală", a spus el. ”Discuția de ansamblu despre frustrările legate de casting se datorează faptului că mulți oameni nu au avut un scaun la masă”, a declarat Redmayne pentru The Sunday Times.

”Trebuie să existe un fel de egalitate, altfel vom continua să avem aceste dezbateri”, a mai spus Redmayne.

Roluri jucate cu ”simțul integrității și al responsabiltății”

„Daneza” a fost lansat la câteva luni după ce Redmayne a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul profesorului Stephen Hawking din pelicula „The Theory of Everything”. La acea vreme, vedeta a recunoscut că a existat ”o perioadă de succes cisgender pe spatele poveștilor trans” și a spus că speră că mai mulți actori trans pot juca roluri specifice în viitor.

Dar el a adăugat că orice actor ”ar trebui să poată juca orice fel de rol dacă îl joacă cu simțul integrității și al responsabilității”.

În anul următor, după ce a fost criticat pentru că părea să sugereze că „Daneza” a contribuit la aducerea problemelor trans în atenția publicului larg, el a spus că este ”o onoare să mă alătur unei mici părți din această conversație” și că este ”un aliat al comunității trans”.

Rolurile ar trebui oferite mai riguros

Ca răspuns la ultimele sale comentarii, un purtător de cuvânt al organizației de caritate trans Gendered Intelligence a spus că reprezentarea trans pe ecran ”a fost un pas înainte” de când a fost lansat filmul și ”se poate ajunge la un consens că actorii trans să joace trans".

Organizația a transmis: ”Acest lucru nu numai că ajută la reducerea posibilității de a ne spune poveștile în mod inutil și denigrant, dar autenticitatea actorilor trans interpretând roluri trans înseamnă că poveștile sunt spuse într-un mod mai semnificativ atât pentru actori, cât și pentru telespectatori”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel