Data publicării:

Actorii care i-au jucat pe Romeo și Julieta dau în judecată producția pentru că au fost forțați să filmeze scene intime/ video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Vedetele filmului  Romeo și Julieta, premiat cu Oscar din 1968, dau în judecată casa de producție Paramount Pictures pentru abuz, din cauza unei scene nud în care au apărut.  

Leonard Whiting și Olivia Hussey erau adolescenți când au participat la filmări, notează BBC.

Într-un nou caz juridic, actorii englezi, acum în vârstă de 70 de ani, susțin că regizorul Franco Zeffirelli i-a încurajat să facă scene nud, în ciuda asigurărilor anterioare că nu ar trebui să facă acest lucru.

Paramount nu a răspuns încă public la reclamație.

Youtube video image

Cei doi actori cer despăgubiri de peste 500 de milioane de dolari, pe baza traumei pe care susțin că au experimentat-o și a veniturilor aduse de film de la lansare.

Ei susțin că Zeffirelli, care a murit în 2019, le-a spus inițial că vor purta lenjerie intimă de culoarea pielii în scena din dormitor.

Dar în dimineața filmării, ei susțin că regizorul le-a spus că vor purta doar machiaj corporal, asigurându-i în același timp că camera va fi poziționată astfel încât să nu arate nuditate.

În filmul final, fesele goale ale lui Whiting și sânii goi ai lui Hussey au fost arătați pentru scurt timp, în cadrul scenei scenei.

Zeffirelli le-a spus că trebuie să filmeze nud „sau filmul ar eșua” și carierele lor vor avea de suferit, susțin cei doi în proces. Actorii au crezut că nu au de ales decât să filmeze nud, cu machiaj corporal, așa cum li s-a cerut.

Whiting avea atunci 16 ani și acum are 72 de ani, în timp ce Hussey avea 15 ani când a fost filmată pelicula, iar acum are 71 de ani.

Cei doi dau în judecată Paramount pentru abuz, hărțuire și fraudă.

Procesul acuză studioul de la Hollywood că îi exploatează și acum pe cei doi actori și că distribuie în continuare imaginile nud.

Dosarul în instanță spune că Whiting și Hussey au suferit daune emoționale și angoasă psihică vreme de zeci de ani ca urmare a modului în care au fost tratați.

Filmul a avut un succes imens la acea vreme și a fost inclusiv prezentat generațiilor de elevi care studiau piesa Shakespeare, pe vremuri.

A fost nominalizat la patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun regizor și cel mai bun film, și a câștigat două - pentru cinematografie și design de costume.

Procesul a fost intentat vineri la Curtea Superioară din Santa Monica, în temeiul unei legi din California care a suspendat temporar termenul de prescripție - ceea ce înseamnă că nu pot fi luate măsuri în mod normal odată ce a trecut un anumit timp - pentru abuz asupra copiilor.

Suspendarea a dus la o serie de noi procese și la renașterea multor altele care au fost respinse anterior.

„Ceea ce li s-a spus și ceea ce s-a întâmplat au fost două lucruri diferite”, a declarat Tony Marinozzi, manager de afaceri pentru cei doi actori, pentru publicația comercială Variety.

"Au avut încredere în Franco. La 16 ani, ca actori, i-au respectat cuvântul. Franco era prietenul lor și, sincer, la 16 ani, ce puteau ei să facă? Nu existau opțiuni. Pe vremea aia nu exista #Me too."

Solomon Gresen, un avocat al perechii, a adăugat într-o declarație: „Imaginile nud ale minorilor sunt ilegale și nu ar trebui expuse.

„Aceștia erau copii foarte tineri, naivi, din anii 60, care nu înțelegeau ce era pe cale să-i trăznească.

Brusc au devenit faimoși la un nivel la care nu s-au așteptat niciodată”.

Cu toate acestea, într-un interviu din 2018 pentru Variety, Hussey a apărat scena nudului.

„Nimeni de vârsta mea nu făcuse asta înainte”, a spus ea, adăugând că Zeffirelli a filmat-o cu gust. „A fost nevoie pentru film”.

Într-un interviu separat pentru Fox News, realizat tot în 2018, ea a spus că scena era „tabu” în SUA, dar că nuditatea era obișnuită în filmele europene la acea vreme.

„Nu a fost o afacere atât de mare”, a spus ea. "Și Leonard nu era deloc timid! În mijlocul filmării, am uitat complet că nu aveam haine."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel