Acțiunile Tesla au scăzut cu 40%, în ultimul an. Cât de tare s-a zguduit averea lui Musk
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Acțiunile Tesla au atins recent minimele din ultimele 11 luni și, odată cu aceasta, averea netă a CEO-ului Elon Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari. Musk a pierdut aproximativ 77,6 miliarde de dolari din averea sa netă până în prezent.

Bogăția lui Musk este în mare parte legată de veniturile producătorului de vehicule electrice Tesla, pe care îl conduce. 

Acțiunile Tesla au fost supuse unei presiuni imense în ultimul timp, acțiunile scăzând cu aproximativ 40% de la începutul anului. Valoarea netă a averii lui Musk a suferit un impact substanțial, ca urmare a acestui lucru.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea netă a lui Elon Musk se ridică la 193 de miliarde de dolari la 25 mai 2022. Aceasta înseamnă că Musk a pierdut 77,6 miliarde de dolari din averea sa de la începutul anului.

Cu toate acestea, Musk este încă cea mai bogată persoană din lume după avere. Cel mai apropiat rival al său, fondatorul Amazon Jeff Bezos, este cotat în prezent cu o avere netă de 128 de miliarde de dolari. Similar cu Musk, averea netă a lui Bezos a primit, de asemenea, un impact semnificativ în acest an, scăzând cu 64,6 miliarde de dolari.

 În general, cei mai bogați 50 de oameni din lume, printre care Bill Gates și Mark Zuckerberg, au pierdut în total o jumătate de trilion de dolari în avere de la începutul anului.

Previziunile analiștilor cu privire la acțiunile Tesla par să se îmbunătățească, cel puțin până la un punct. Într-un set recent de postări pe Twitter, de exemplu, analistul Wedbush, Dan Ives, a declarat că el crede că acțiunile TSLA sunt acum mult supravândute, iar excesul devine exagerat o dată cu încercarea de achiziție a Twitter de către Musk.

„În opinia mea, Tesla ajunge la cotele din 2018 și stocurile sunt mult supravândute aici. Strada se coace deja din cauza livrărilor lipsă în trimestrul 2, din cauza zero problemelor legate de Covid în China. Exagerarea Twitter devine mult prea exagerată aici.”, a scris Ives.

Elon Musk se zgârcește la cumpărarea Twitter: „Cu cât pun mai multe întrebări, cu atât preocupările mele cresc”

Elon Musk ar putea căuta un preț mai mic pentru Twitter, a spus el la o conferință de luni, la doar câteva zile după ce oferta sa de 44 de miliarde de dolari pentru platformă a fost pusă „temporar în așteptare”. 

Musk a acuzat Twitter de o posibilă denaturare cu privire la proporția de conturi false de pe site, ceea ce i-ar putea oferi opțiunea de a renunța la înțelegere dacă s-ar dovedi.

Vorbind într-o sesiune cu ușile închise la All-In Summit de la Miami, o conferință cu fondatorii tehnologiei și personalități din mass-media, Musk a spus că o înțelegere pentru cumpărarea Twitter ar putea fi mai ieftină. 

„Adică, nu este exclus”, a spus el, potrivit audio-ului postat de podcastul All-In. „Cu cât pun mai multe întrebări, cu atât preocupările mele cresc.”

Musk a spus că Twitter l-ar fi putut induce în eroare cu privire la procentul de conturi false de pe site, o problemă care l-a determinat să pună acordul în așteptare în weekend.

„Este o denaturare materială negativă dacă, de fapt, au revendicat cu voce tare mai puțin de 5% din conturi ca fiind false sau spam, dar de fapt proporția este de patru sau cinci ori mai mare decât acest număr”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel