Acțiunile Renault au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Acțiunile producătorului auto Renault au coborât la cel mai mic nivel din 2013, în urma unui articol publicat în Financial Times.

Acțiunile constructorului de automobile Renault au coborât la cel mai redus nivel din ultimii șase ani, după un articol publicat în Financial Times, conform Agerpres.

În jurul ore 12:17, la bursa de la Paris, titlurile Renault înregistrau o scădere de 3,7%, cel mai puternic declin înregistrat de o acțiune din cadrul indicelui bursier CAC 40, care afișa un plus de 0,35%.

Nissan caută să scape de Renault

Potrivit FT, planurile șefilor de la Nissan includ terminarea cooperării cu Renault, în sectoarele producției și ingineriei precum și o modificare a componenței Consiliul de Administrație de la Nissan. Publicația a adăugat că directorii de la Nissan și-au accelerat planurile după ce fostul președinte al alianței, Carlos Ghosn, a scăpat spectaculos din Japonia.

„Credem cu fermitate că relația dintre Renault şi Nissan şi în consecință alianța este ruptă şi cel mai probabil dincolo de punctul în care să mai poată fi reparată", susțin analiștii de la Evercore ISI, care au o recomandare de tip underperform pentru acțiunile Renault.

Colaborare de 20 de ani

Renault și Nissan sunt parteneri din 1999, iar francezii dețin 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce japonezii dețin 15% din acțiunile companiei din hexagon, dar nu are drept de vot la aceasta. Alianța Renault-Nissan, există în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel