Acțiunile companiei Tesla, în picaj. Livrările, sub așteptări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Au scăzut acțiunile producătorului de automobile electrice Tesla.

Înaintea deschiderii ședinței Bursei de pe Wall Street, acțiunile companiei Tesla au scăzut marți cu 6,9%. Livrările în primul trimestru au fost sub așteptări.

În primul trimestru al anului 2024 Tesla a livrat aproximativ 386.810 vehicule, în declin cu 20,2% faţă de precedentele trei luni.

În acest an, până în prezent, acțiunile producătorului auto mondial au scăzut cu aproximativ 30%.

Analiștii de pe Wall Street se aşteptau ca Tesla să livreze 454.200 vehicule.

Ultimul declin al livrărilor

Faţă de perioada similară din 2023, livrările producătorului de automobile electrice au scăzut în primul trimestru cu 8,5%. Ultima oară când Tesla a raportat un declin al livrărilor a fost în 2020, în trimestrul doi, când pandemia a dus la oprirea producției.

Primul declin al livrărilor din ultimii patru ani este şi un semn că efectele reducerilor de preţuri se diminuează, apreciază analiștii.

În perioada ianuarie-martie 2024, Tesla a produs 433.371 vehicule. Compania a livrat 369.783 unităţi Model 3 şi Model Y, şi peste 17.000 de alte modele, inclusiv sedanul Model S, Cybertruck şi SUV-ul premium Model X.

În ianuarie, Tesla a avertizat că în 2024 se aşteaptă ”la o înrăutăţire a ritmului de creştere a vânzărilor”, deoarece se concentrează pe producerea următoarei generaţii de vehicule electrice, numită "Redwood", informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel