Acţiune de salvare. Un ucrainean s-a rătăcit în Munții Maramureşului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Facebook Salvamont Romania
Foto: Facebook Salvamont Romania
Un tânăr ucrainean s-a rătăcit în Munții Maramureşului și a sunat la 112 pentru a fi ajutat.

Aflat în apropierea vârfului Polonica din Munţii Maramureş, la o altitudine de aproximativ 1.900 m, a solicitat sprijinul autorităţilor române, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"Acţiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureş, în zona Vf. Polonica, jud. Maramureş pentru recuperarea şi evacuarea unui cetăţean ucrainean în vârstă de 20 ani care a sunat la 112, anunţând că este pe munte rătăcit, ud (probabil în uşoară hipotermie) şi are nevoie de ajutor" a spus Dan Benga.

Potrivit Salvamont Maramureş, poziţia tânărului pe munte a fost localizată şi o echipă mixtă compusă din salvatori montani şi poliţişti de frontieră se îndreaptă spre acesta pentru a-l recupera.

"Colegii de la STS împreună cu cei din Dispeceratul ISU şi dispecerul Salvamont au reuşit într-un timp scurt să identifice poziţia tânărului şi în acest moment o echipa de salvatori montani împreună cu o echipa a Poliţiei de Frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei - Valea Vişeului se deplasează în zona menţionată pentru a-l recupera pe cetăţeanul ucrainean" a mai adăugat Dan Benga, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel