O mănăstire desfășoară acțiuni de împădurire într-o zonă afectată de alunecări
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 11 apr 2021, 01:01
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Funcţionarii mai multor instituţii publice din Botoşani au participat, sâmbătă, la o acţiune de împădurire a unui versant afectat de alunecări de teren pe raza localităţii Agafton, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.

Potrivit sursei citate, terenul aparţine Mănăstirii Agafton, iar acţiunea de împădurire a avut loc la solicitarea măicuţelor de lăcaşul de cult. La acţiune au participat funcţionari ai Consiliul Judeţean, de la Direcţia Silvică, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Garda Forestieră, precum şi reprezentaţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor, care au plantat 300 de puieţi puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică din pepinierele proprii.

"Ne pasă de natură, ne pasă de comunitatea în care trăim şi nu puteam să nu răspundem pozitiv unei astfel de provocări. Suntem alături de măicuţele de la Mănăstirea Agafton şi vom încerca să le ajutăm în continuare cât putem. Mă bucur că angajaţii Consiliului Judeţean şi reprezentanţii celorlalte instituţii implicate au fost deschişi la această acţiune. Vreau să le mulţumesc tuturor că, deşi este sâmbătă, şi-au răpit două ore din timpul liber pentru a veni la plantat. Distanţarea fizică, masca de protecţie şi celelalte măsuri impuse de contextul epidemiologic nu au constituit o piedică", a declarat preşedintele CJ Botoşani, Doina Federovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?