Acordarea stimulentului financiar se face strict pentru personalului implicat direct în tratarea bolnavillor de COVID-19?
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Românii își pun întrebarea dacă stimulentul financiar pentru Covid-19 poate fi acordat și categoriilor de personal care nu sunt implicate direct în lupta cu boala.

Românii își pun întrebarea dacă stimulentul financiar pentru Covid-19 poate fi acordat și categoriilor de personal care nu sunt implicate direct în lupta cu boala.

Ministrul Fondurilor Europene are în vedere să modifice OUG 43/2020, renunțând la limita ce prevede acordarea stimulentului doar pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical și toate persoanele implicate direct în lupta cu coronavirusul, conform site-ului Ministerul Fondurilor Europene.

Managerii spitalelor vor avea posibilitatea de a decide cine primește sprijinul

Se dă „astfel managerilor spitalelor posibilitatea de a decide ce categorii de personal sunt îndreptățite să primească sprijinul financiar. Se are în vedere includerea personalului din asistența medicală comunitară, cea medico-socială și a celor din medicina legală", arată sursa citată.

Răspunsurile ministrului au venit într-o videoconferință de patru ore cu medicii, pe teme precum stimulul financiar sau achiziționarea echipamentelor medicale de protecție.

„Conform reprezentanților Ministerului Sănătății participanți la videoconferință, stimulentul financiar se va acorda începând din luna mai pentru aprilie, iar plata salariilor și sporurilor nu va fi condiționată sau întârziată de acordarea acestor prime din bani europeni", mai este notat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel