Acord important între Rusia și SUA! De ce este importantă data de 27 februarie 2016
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Statele Unite şi Federaţia Rusa au căzut de acord asupra unui plan de încetare a focului în Siria, cu începere de sâmbătă 27 februarie.

Potrivit The Guardian, atacurile asupra grupării Stat Islamic, asupra Frontului al-Nusra şi a altor organizaţii catalogate drept teroriste de către ONU nu vor intra sub incidența acordului.

Pe 12 februarie, SUA, Rusia şi alte 15 puteri au ajuns, la Washigton, la un acord pentru încetarea focului in Siria, care ar fi trebuit să intre în vigoare peste o săptămână, însă termenul limită a trecut. Noul acord păstrează în bună măsură formulările de la Washignton.

Oficialii americani au arătat că Rusia şi SUA au căzut de acord asupra termenilor şi condiţiilor unei "încetări a ostilităţilor". Se aşteaptă ca anunţul oficial să vină dupa o discuţie telefonică între preşedintii Barack Obama şi Vladimir Putin. Oficialii au cerut să li se păstreze anonimatul.

Anunţul acesta vine după mai multe săptămâni de tatonări şi negocieri diplomatice, care s-au intensificat în ultimele zile.

Negocierile au urmărit un acord asupra unui armistiţiu temporar care să permită părţilor implicate în conflict să revină la negocierile de la Geneva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel