Acord BREXIT. Juncker, ultimatum pentru Johnson. UE joacă tare
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Jean-Claude Juncker FOTO Agerpres
Jean-Claude Juncker FOTO Agerpres
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis din nou joi premierului britanic Boris Johnson că acordul de ieşire încheiat cu Londra este singurul posibil pentru Uniunea Europeană, a spus purtătoarea sa de cuvânt, potrivit AFP. 

"Preşedintele Juncker a discutat la telefon cu premierul Boris Johnson şi, după ce l-a ascultat, i-a spus că acordul de ieşire este cel mai bun şi singurul posibil pentru Uniunea Europeană", a declarat Boris Johnson. 

"El i-a oferit de asemenea asigurări că executivul european este pregătit să lucreze cu Regatul Unit pentru a completa declaraţia politică (anexată acordului de ieşire) şi pentru a analiza toate propunerile sale, cu condiţia ca ele să fie compatibile cu acordul de ieşire", a mai afirmat purtătoarea de cuvânt. 

"Cei doi lideri au făcut schimb de numerele de telefon mobil şi au convenit să rămână în contact", a precizat ea. 

"Comisia rămâne disponibilă în cursul următoarelor săptămâni dacă Marea Britanie vrea să organizeze discuţii şi să îşi clarifice poziţia mai detaliat", a mai anunţat ea. 

Reacția Marii Britanii



De partea cealaltă, un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a spus că noul premier britanic i-a transmis lui Juncker, în convorbirea telefonică pe care au avut-o, că aşa-numita 'plasă de siguranţă' nord-irlandeză trebuie eliminată pentru a se evita un Brexit fără acord, relatează Reuters. 

Johnson i-a mai spus lui Juncker că acordul de retragere convenit de fostul premier britanic Theresa May şi UE nu va trece de parlament în forma actuală, a mai precizat purtătorul său de cuvânt. 

Anterior joi, Johnson a declarat că acordul este "inacceptabil" şi a cerut ca Uniunea Europeană să redeschidă negocierile. 

Cererile de modificare a acordului formulate de premierul britanic sunt "inacceptabile", iar UE trebuie să se pregătească de o ieşire a UE din blocul comunitar fără acord, a avertizat tot joi negociatorul UE, Michel Barnier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel