Data actualizării:
Data publicării:

”Acneea merge la pas cu stările de fericire”. Thea Haimovitz atrage atenția: ”Nu este o joacă”

Autor: Simona Duta | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Thea Haimovitz
Thea Haimovitz

Mirela Vescan și Thea Haimovitz au vorbit, printre altele, la noua ediție a Mi-Th Influencer, despre acnee, despre mituri și tratamente, despre greșeli și decizii corecte.

Acneea, o poveste fără sfârșit, care dă mari bătăi de cap în special tinerilor. Disperați, ei caută tot felul de soluții miraculoase neglijând un aspect esențial, și anume acela de a consulta un specialist înainte de cumpăra diverse tratamente recomandate de oameni care nu au pregătire de specialitate. Se mai spune, de asemenea, că acneea trece odată ce te măriți. Este adevărat sau nu? 

”Acneea merge la pas și mână în mănă cu stările de fericire”, a răspuns Thea Haimovitz. ”Ideea de pe vremuri că te căsătoreai însemna că intri într-o stare de stabilitate, într-o viață stabilă, independentă față de părinți. Se întâmpla o maturizare, pentru că fetele se căsătoreau devreme, aveau acnee, rămâneau însărcinate și, odată ce ești însărcinată lumea se ocupa, firește, de altceva, deoarece corpul traversa alte schimbări, alte transformări. 

Câteodată corpul reacționează foarte bine la transformări, la schimbarea mediului, la schimbarea alimentației. Altă dată însă, treaba nu trece atât de simplu, nu se termină atât de ușor, iar acneea poate fi o boală care atunci când se instalează, nu scapi de ea nici la menopauză sau, dimpotrivă, corpul primește, la un moment dat, o imunitate, e mai zdravăn, este mai serios, are putere de autovindecare și declanșează autovindecarea”, a explicat Thea Haimovitz. 

Thea Haimovitz, despre urmele după acnee

”Trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: chiar dacă ajungi să te vindeci de acnee, majoritatea situațiilor cuprind urme după acnee, acolo unde a fost acnee pielea îmbătrânește diferit. Altfel spus, acneea este o poveste întreagă, nu este o joacă și nu poți să stai să aștepți că o să te măriți și atunci o să treacă și acneea”, a mai spus aceasta.

În privința cicatricilor ce apar și despre care, în general, se spune că trec în timp, Thea Haimovitz a precizat că, într-adevăr ele au darul de a se estompa.

”La un moment dat, pielea are posibilitatea să reacționez frumos și, hai să zicem, că în urma acelor găuri uriașe poți observa că sunt mai puțin uriașe, ca un fel de cicatrizare. Dar ele nu trec așa, de la sine. Ai nevoie de hidratare. Dacă ai avut o piele cu acnee, nu se termină așa ușor. Eu nu știu cum să fac mamele să înțeleagă, în general cum să fac părinții să înțeleagă că există pre-tratamente de acnee. Prevenție. În ultimă instanță, orice acnee începe cu un coș și poate fi rezolvată cu tratamente ieftine și simple, cu o echilibrare a pielii, cu niște suplimente pe care copilul le ia și pot duce la echilibrare foarte rapid, spre deosebire de alte tratamente care durează o sută de ani”, a mai spus Thea Haimovitz.

Aflați totul despre acnee urmărind întreaga emisiune: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel