ACL, plângere penală împotriva lui Oprescu și a prefectului Capitalei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Reprezentanţii ACL vor depune plângeri  împotriva unor membri din Comisia CGMB, a prefectului Paul Petrovan şi a primarului general Sorin Oprescu, acuzând că ” prin abuz şi şantaj” în Consiliului General s-a format ” majoritatea PSD-PMP”, a declarat vineri liderul consilierilor generali PDL, Mircea Raicu.

”Ieri prin abuz şi şantaj în Consiliul General s-a confirmat majoritatea PSD-PMP. După ce premierul Victor Ponta, legiferând trădarea, a permis traseismul politic, trei dintre foştii noştri colegi, unii membri PMP acum, alţii independenţi, afiliaţi aceluiaşi partid, s-au alăturat PSD şi au format aşa cum spuneam majoritatea PSD-PMP. Această nouă majoritate, încălcând toate legile care guvernează administraţia publică locală, a înlocuit Comisia de validare în mod ilegal, a exclus consilieri generali în mod abuziv şi a validat consilieri generali PSD în locul consilierilor generali PNL. Toate aceste fapte reprezintă infracţiuni şi sunt pedepsite de Codul penal. Alianța Creștin Liberală (ACL) va formula prin avocaţii săi plângeri penale împotriva membrilor Comisiei de validare care au certificat în fals validarea mandatelor unor consilieri care nu puteau intra în mod legal în CGMB', a declarat la o conferinţă de presă liderul grupului consilierilor generali ai PDL, conform Agerpres.

Mircea Raicu a adăugat că în locul a doi consilieri PNL care urmau în mod firesc pe listă au fost validaţi ”ilegal” consilieri de la PSD: ”În acest mod PSD a ajuns în acest moment împreună cu aliaţii săi PMP şi PP-DD să deţină un număr de 33 de consilieri în CGMB”, a spus el.

Prezent la conferinţa de presă, Mihai Atănăsoaei, purtător de cuvânt al PDL Bucureşti, a declarat: ”Toate Hotărârile care înseamnă buget, infrastructură, fonduri europene, proiecte sociale, toate sunt viciate şi anulabile pe motivul că au fost votate de consilieri ilegali aleşi în Consiliul General. Pentru aceste motive ACL va face plângeri penale, pe de-o parte pentru că au votat intenţionat, cu premeditare în această manieră, şi vom chema penal pe toţi consilierii PSD, vom merge împotriva instituţiei prefectului dacă nu va aplica legea(…), iar pe de altă parte noi ne vom duce în instanţă în contencios administrativ să ne apărăm mandatele după cum spune legea. Practic, mandatele PDL au fost micşorate ca număr într-o manieră ilegală. După votul din 2012 PDL avea un număr de mandate care astăzi s-au împuţinat cu trei”, a mai declarat Mihai Atănăsoaei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel