Achiziții la Oil Terminal: Bijuterii, ceas de aur și vinuri de colecție
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oil terminal
oil terminal

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a declarat, vineri, că în cadrul companiilor de stat, în ultimii ani, s-au făcut cheltuieli nejustificate. Astfel, la Oil Terminal s-au cheltuit zeci de mii de euro pe bijuterii, ace de cravată, butoni de aur, un ceas de aur şi vinuri de colecţie.

Chiţoiu a prezentat concluziile unui audit privind activitatea ministerului şi a companiilor din subordine în perioada 2009-2011.

 La cea mai mare parte a companiilor au fost identificate cheltuieli care au încălcat procedurile legale de achiţie şi au prejudiciat patronomiul companiilor, a spus el.

 În cazul Oil Terminal Chiţoiu a precizat că au fost contractate plăţi nejustificate şi cheltuieli efectuate în interes personal din banii companiei de către fostul manager, în perioada 2009-2010. Astfel, în urma verificării s-a constatat că au fost plătiţi 26.482 lei pentru bijuterii, 6.646 lei pentru obiecte din aur, butoni şi ace de cravată, 1.859 euro pentru un ceas de aur, 23.000 de lei pentru vinuri de colecţie, 2.574 euro pentru parfumuri şi 10.000 de lei pentru genţi de damă.

 În plus, au fost descoperite cheltuieli nejustificate cu case de avocatură în valoare de 852.000 de lei.

 "Sumele cheltuite nejustificat vor fi imputate persoanelor responsabile", a spus Chiţoiu.

 Pe de altă parte, ministrul a spus că a anulat o licitaţie în valoare de 7,7 milioane de lei, aprobată în 2011 şi câştigată de firma Ecoinvest Deva pentru lucrări de închidere, punere în siguranţă şi ecologizare a unui obiectiv minier din Caraş Severin.  "Procedura de licitaţie şi documentaţia de licitaţie au fost întocmite deficitar şi cu dedicaţie", a spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel