Achiziții publice-schimbare. Teodorovici: Cauțiune pentru cei care contestă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Legea achizițiilor publice suferă noi modificări menite, conform Ministrului de Finanțe, să aducă o simplificare a procesului care s-a dovedit a avea foarte multe deficiențe.

Legea achizițiilor publice va avea noi reguli. Ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că vor fi depuse două ordonanțe de urgență și normele de aplicare ale lor care vor aduce schimbări majore. Printre modificări, în afara responsabilizării Curții de Conturi de a verifica atribuirea contractelor și a eliminării notificării prealabile, se mai numără și unele privitoare la depunerea contastațiilor și fazele în care se va permite această acțiune.  

2% din valoarea contractului

Cea mai importantă modificare o reprezintă suma pe care va trebui să o depună cel care dorește să facă o contestație a unei achiziții. "Am introdus câteva prevederi care vor face trimitere la o cauțiune pe care trebuie să o depună cel care contestă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care este de 2% din valoarea estimată a contractului, dar cuprinsă în intervalul de 35.000 de ron până la 880.000 lei. La instanță, când se depune o contestație, e un procent de 2% până la valoarea estimată sau valoarea contractului până la o sută de milioane și 1% pentru cele de peste un miliard de lei", a declarat ministrul Teodorovici.

citeste si:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel