Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu. Sursa - pixabay.com
Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu. Sursa - pixabay.com
Dacă vrei să trăiești mult și să ai o sănătate de fier, tot ce trebuie să faci este să incluzi în meniul tău condimente. 

Chiar și o cantitate mică de condimente naturale ajuta la îmbunătățirea sănătății. Iată condimentele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Curcuma. Despre beneficiile acestui condiment au fost scrise mii de lucrări științifice. Acest condiment protejează împotriva dezvoltării oricărui tip de cancer. Curcuma este o plantă care se înrudește cu ghimbirul și reprezintă de fapt un gen din care fac parte în jur de 100 de specii de plante perene, din familia Zingiberaceae. Aceasta plantă este originară din sudul Asiei și nordul Australiei, fiind folosita cu precădere în India, de peste 4000 de ani, datorită proprietăților sare terapeutice.

Plantele care fac parte din genul curcuma pot fi deosebite după frunzele lungi si lanceolate, cu o nuanță de verde deschis. Florile plantelor au culori diferite în funcție de fiecare specie. Plantele se înmulțesc doar prin replantarea rizomului (rădăcinii), care, la rândul lui, are numeroase beneficii.

Turmericul îmbunătățește funcționarea inimii și a altor organe interne.  Turmericul (Curcuma longa) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. La noi mai este cunoscut cu numele de zerdiceaf, deși denumirea de turmeric este mai populară.

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

Ardeiul cayenne. Acesta este unul dintre cei mai iuți ardei, care se găsesc pe piață. Utilizarea regulată a ardeiului cayenne ajută la protejarea împotriva cancerului și a obezității. Condimentul ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. 

Ardeiul iute cayenne este, de obicei, oferit ca o pudră de ardei uscați. Desigur, ardeii pot fi consumați direct pentru gustul lor. Dar gradul de iuțime este cel mai bine determinat la cayenne-ul uscat și făcut pudră.

Chili. Și acești ardei iuți au același efect. Condimentul picant ajută la protejarea împotriva infecțiilor virale, așa că trebuie să folosiți condimentul în sezonul rece. De asemenea, ardeiul iute ajută la îmbunătățirea funcționării tractului digestiv.

Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume

Coriandru. Acest condiment este o excelentă prevenire a gutei și a artritei. Dacă suferi de aceste afecțiuni, coriandru ameliorează semnificativ starea de sănătate. Coriandru este bun pentru vedere și ajută la prevenirea dezvoltării diabetului.

Semințe de muștar. Puține persoane știu că acesta este nu doar  un produs incredibil de gustos, ci și un sănătos. Semințele de muștar aduc în organism de zeci de minerale. De asemenea, semințele de muștar conțin și multe vitamine.

Alimentul pe care trebuie să îl ai mereu în casă. I se spune "aurul din frigider"

Frunze de dafin. Experții consideră că acest condiment joacă un rol important în întărirea imunității. Frunza de dafin previne reproducerea microbilor în organism. Condimentul este util și pentru sistemul urinar.

Piperul alb. Această varietate de ardei nu este la fel de populară ca celelalte, ceea ce este complet nedrept. Din punct de vedere al compoziției, piperul alb este mult mai bogat în minerale decât piperul negru.

Acest piper conține o serie de vitamine și minerale, care  curăță organismul de toxine, îl protejează de zeci de boli și prelungește viața.

Vezi și:

Chiar funcționează multivitaminele? Adevărul te va surprinde

Unii oameni cred că multivitaminele pot îmbunătăți sănătatea, pot compensa obiceiurile alimentare proaste și chiar pot reduce riscul de a dezvolta boli cronice. Acest articol examinează dovezile științifice din spatele multivitaminelor.

Ce sunt multivitaminele?

Multivitaminele sunt suplimente care conțin multe vitamine și minerale diferite, uneori alături de alte ingrediente. Având în vedere că nu există un standard pentru ceea ce reprezintă o multivitamină, compoziția nutrienților acestora variază în funcție de marcă și produs.

Sunt disponibile în multe forme, inclusiv tablete, capsule, gume masticabile, pulberi și lichide. Majoritatea multivitaminelor trebuie luate o dată sau de două ori pe zi. Asigurați-vă că citiți eticheta și urmați instrucțiunile de dozare recomandate. Multivitaminele sunt disponibile în farmacii, magazine mari cu discount și supermarketuri, precum și online, potrivit Healthline.

Ce conțin multivitaminele?

Treisprezece vitamine și aproximativ 15 minerale sunt esențiale pentru sănătatea ta. Multe dintre ele produc enzime și hormoni, vă întăresc imunitatea și vă mențin nervii și organele să funcționeze corect.

Multivitaminele pot oferi multe dintre aceste vitamine și minerale, dar în cantități diferite. Ele pot conține, de asemenea, alte ingrediente, cum ar fi ierburi, aminoacizi și acizi grași.

În plus, nutrienții din multivitamine pot fi derivate din alimente reale sau pot fi fabricați sintetic, ceea ce face esențial să achiziționați vitaminele de la un producător de renume.

Multivitamine și boli de inimă

În timp ce unii cred că administrarea de multivitamine poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, cercetările nu par să le susțină în mod concludent.

Unele studii sugerează că multivitaminele sunt corelate cu un risc redus de atacuri de cord și deces, în timp ce altele nu arată niciun efect.

Physicians' Health Study II a investigat efectele consumului zilnic de multivitamine la peste 14.000 de persoane de vârstă mijlocie timp de peste un deceniu și nu a găsit nicio reducere a atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale sau a mortalității.

Cu toate acestea, un studiu mai recent a arătat că în rândul femeilor, dar nu și al bărbaților, administrarea de multivitamine pentru mai mult de 3 ani a fost legată de un risc mai scăzut de a muri din cauza bolilor de inimă. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel