Aceste alimente trebuie consumate zilnic: îți vor îmbunătăți memoria și concentrarea
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Guvernul ungar intenţionează să extindă plafonarea preţurilor la unele alimente de bază Sursa - pixabay.com
Guvernul ungar intenţionează să extindă plafonarea preţurilor la unele alimente de bază Sursa - pixabay.com
Mâncarea nu trebuie să fie doar gustoasă, ci și sănătoasă.  

Nutriționiștii au numit 5 produse, care au un efect pozitiv asupra creierului, memoriei și psihicului.

Ciocolata neagră. Acest produs conține flavonoli și antioxidanți, dar nu trebuie să exagerați, deoarece excesul de ciocolată dăunează vaselor de sânge. Cantitatea optimă de ciocolată neagră  este de 45 de grame pe săptămână.

Fructele de pădure. Se caracterizează prin antioxidanți, nutrienți, fibre, vitamine și minerale care întăresc memoria, încetinesc pierderea abilităților cognitive și sunt necesare pentru combaterea stresului oxidativ.

De asemenea, reduc simptomele tulburărilor de anxietate și ajută la evitarea bolilor neurodegenerative (de exemplu, demența). Se recomandă să consumați 0,5-1 cană de fructe de pădure în fiecare zi.

Cel mai bun mic dejun pentru sănătate. Iată ce trebuie să consumi

Curcuma sau turmeric. Potrivit experților, curcumina este o substanță antiinflamatoare puternică, a cărei utilizare reduce simptomele de anxietate și declinul cognitiv, care se instalează odată cu vârsta.

Turmericul poate fi util și în combinație cu piperul negru, deoarece o astfel de simbioză crește biodisponibilitatea curcuminei pentru creier și corp. De asemenea, poate fi adăugat la mâncăruri din carne, orez, cartofi, fulgi de ovăz sau chiar în latte.

Verdeață. Orice fel de verdeață conține acid folic, care este o vitamină din grupa B. Deficiența acestui acid provoacă depresie și îmbătrânire cognitivă. De aceea, merită să includeți verdeață în dieta dumneavoastră.

Salvia are numeroase beneficii. Cum să o introduci în dietă dacă vrei să fii sănătos

Produse fermentate. Ca parte a procesului de fermentație, microorganismele consumă zahărul conținut în alimente și produc în schimb alte substanțe. În special, acidul lactic, care are un efect pozitiv asupra intestinelor. Drept urmare, produsele fermentate îmbunătățesc funcțiile cognitive.

Astfel de alimente includ varză murată, chefirul, iaurtul, ceaiul kombucha și supa miso. Cu toate acestea, ar trebui să fii atent, deoarece prea multe alimente fermentate în dietă pot provoca balonare și senzații neplăcute la nivelul stomacului.

 

Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Staturile nutriționiștilor

 

Cu toții dorim să trăim o viață lungă și fericită și, cel mai important, să rămânem sănătoși și cu o digestie excelentă.

Dar, din cauza faptului că nu deții toate informațiile sau te afli într-o lipsă constantă de timp, iei o gustare pe fugă sau cedezi în fața dorințelor alimentare, care nu întotdeauna corecte. Din acest motiv, simți că sănătatea ta se deteriorează.

Ai devenit mai puțin activ, îți pierzi concentrarea și simți că ceva nu este în regulă cu digestia? Iată ce nu trebuie să faceți după ce ai mâncat! Merită spus că multe obiceiuri și dorințe pe care le ai după ce ai mâncat nu sunt utile organismului.

Acestea sunt cele mai bune arme împotriva stresului: nu le găsești în farmacie, ci în cămara ta

Prin urmare, după ce ai mâncat, nu trebuie să te culci sau să te întinzi în pat. Mergi o sută de pași după ce ai mâncat și vei trăi o sută de de ani, spun înțelepții.  

După ce ai mâncat, stomacul este plin și, pentru a digera tot ce ai consumat, sângele circulă în sistemul digestiv, așa că te simți obosit și somnoros. Și atunci apare dorință de a te întinde.

Dar din cauza poziției orizontală, sfincterul dintre stomac și esofag slăbește sau se deschide. Mâncarea din stomac pătrunde în esofag, așa că vei avea arsuri la stomac, o senzație neplăcută în zona din spatele sternului, dar și o senzație de acid în gură.

Ai probleme cu somnul? Care e cauza principală și cum o poți rezolva în doar 15 minute

În timp, poate apărea inflamația membranei mucoase a esofagului. Prin urmare, după ce ai mâncat, trebuie să rămâi în poziție verticală două ore sau să faci o plimbare.

Nu bea ceai, cafea sau multă apă după masă. Mulți nutriționiști recomandă să bei lichidele înainte de masă, nu doar pentru a reduce greutatea, ci și pentru a nu dilua enzimele gastrice cu lichid. Cei care beau apă înainte de masă vor avea o digestie mai bună și vor scădea în greutate.

După masă, nu trebuie să mănânci fructe, deoarece acestea nu se potrivesc cu alte alimente. ca rezultat, apare balonarea și alte senzații neplăcute. Fructele trebuie consumate la două ore după masă.

Să nu faci sport după masă. Poți merge la plimbare, dar, după o masă copioasă, nu trebuie să faci exerciții fizice active, deoarece organismul asigură fluxul de sânge spre sistemul digestiv, nu spre mușchii corpului.

Top alimente sănătoase pe care să le mănânci când ții post

De asemenea, nu se recomandă să faci, imediat după masă, o baie fierbinte sau un duș, pentru a nu perturba procesul de digestie. Amână toate chestiunile importante cu două ore, deoarece activitatea creierului scade din cauza fluxului de sânge care este îndreptat spre stomac, motiv pentru care concentrația și activitatea cognitivă scad.

Nu beți apă rece după masă. Apa rece provoacă spasmul vaselor de sânge, motiv pentru care fluxul de sânge către stomac va scădea și va înrăutăți activitatea tractului digestiv. Nu uita că de digestie depinde sănătatea și chiar imunitatea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel