Data actualizării:
Data publicării:

Aceste alimente reduc tensiunea arterială. Include-le în meniul tău

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Aceste alimente reduc tensiunea arterială. Include-le în meniul tău. Sursa: pixabay.com
Aceste alimente reduc tensiunea arterială. Include-le în meniul tău. Sursa: pixabay.com

Pentru multe persoane, problemele cu tensiunea arterială se fac simțite după vârsta de patruzeci de ani, așa că este important să acorzi atenție prevenției.

Dacă îți organizezi corect dieta, te poți proteja de hipertensiune și fără medicamente. O serie de alimente te ajută în acest sens,

Usturoiul este un aliment important în prevenirea bolilor de inimă. Pentru a reduce riscul unui  deces prematur, merită să mănânci cel puțin un cățel de usturoi în fiecare zi. În plus, usturoiul reduce tensiunea și contribuie la dilatarea vaselor de sânge. De asemenea, usturoiul are capacitatea de a te proteja de bolile sezoniere. 

Vrei să-ți prelungești tinerețea? Urmează aceste sfaturi

Ulei de măsline și ulei de in. Cele mai potivite opțiuni pentru normalizarea tensiunii arteriale sunt uleiurile de măsline și de in. Este suficient să consumi o lingură de ulei pe zi pentru a te proteja împotriva hipertensiunii arteriale.

De asemenea, aceste uleiuri vegetale contribuie la pierderea în greutate și protejează organizmul de îmbătrânrea prematură.

Se crede că uleiul de măsline previne boli de inimă, oferind unei persoane longevitate. Aceste proprietăți valoroase sunt caracteristice unui produs nerafinat de calitate înaltă.

Aceste alimente alungă stresul. Include-le în meniul tău

Ciocolată amară. Cu cât este mai mare procentul de cacao în desert, cu atât ciocolata este mai sănătoasă. O astfel de delicatesă poate îmbunătăți semnificativ funcția inimii și ține sub control indicatorii de presiune.

De asemenea, ciocolata neagră este un produs important în prevenirea modificărilor ireversibile ale creierului. Cu toate acestea, ciocolata cu lapte sau cu alți aditivi nu are proprietăți similare.

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

Peștele de mare. Nimeni nu va fi surprins de faptul că acest produs este inclus în recomandările pentru hipertensiune arterială. Peștele marin din soiurile grase are o compoziție bogată, care conține omega-3, precum și vitaminele importante A și D.

Și metoda de preparare a peștelui are un rol important. Dacă dorești să reduci tensiunea arterială cu păstrăv sărat, atunci un o astfel de intenție este sortită eșecului.  

Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu

Roșii. Aproape toate produsele pe bază de roșii sunt utile pentru tensiunea arterială: legumele în sine, suc natural fără sare, pastă de roșii și chiar ketchup (cu condiția ca să fie făcut în casă).

Prin urmare, roșiile și alimentele enumerate trebuie consumate zilnic pentru a preveni hipertensiunea și bolile de inimă.

 

Vezi și:

 

Nu mai aruncați semințele de ardei. Toată lumea ar trebui să știe asta

 

Gospodinele cu experiență nu mai aruncă semințele de ardei.  Dacă legumele sunt cultivate într-un mediu prietenos cu mediul, atunci semințele pot fi consumate, deoarece conțin o mulțime de nutrienți. Pe lângă fibre, semințele de ardei conțin substanța capsaicină, precum și așa-numitele substanțe secundare.

Capsaicina este ingredientul natural care se găsește în diferite tipuri de ardei iute, cum ar fi ardeiul cayenne, și este acel ingredient care oferă gustul picant. Capsaicina se poate consuma în ardei cruzi, gătiți sau sub formă de pudră uscată, pe care o adăugăm în mâncăruri sau băuturi. De asemenea, este disponibilă ca supliment alimentar sau în creme pe care le aplicăm pe piele.

Dacă capsaicina servește la relaxarea țesuturilor musculare, atunci compușii secundari din semințele de ardei au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Datorită acestor proprietăți, semințele de ardei pot scădea tensiunea arterială.

Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete

Este de la sine înțeles că fibra care face parte din semințe are un efect benefic asupra funcționării sistemului digestiv.

 

Cum se consumă semințele de ardei?

Semințele trebuie să fie uscate în aer liber sau în cuptor și apoi consumate pe tot parcursul zilei.

În același timp, merită să luați în considerare prezența contraindicațiilor medicale și să nu folosiți semințe în loc de medicamente. ba chiar ar trebuie să consultați un medic înainte de a le consuma.

 

BONUS. Nu mai arunca semințele de la pepene! Sunt o adevărata minune pentru organism

 

Nu mai arunca semințele de la pepene! Sunt o adevărata minune pentru organism. Pepenele este considerat izvor de sănătate datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține. Dar și semințele sunt utile pentru sănătate. Iată la ce sunt bune!

În unele țări asiatice, semințele de pepene sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine: o cană are 30 de grame, adică peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Arginina este un important aminoacid din proteinele semințelor de pepene. Aceasta reglează tensiunea și previne bolile de inimă. Arginina este benefică și în bolile de ficat. Un alt aminoacid din semințe de pepene este lizina, care ajută la regenerarea țesuturilor.

Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Urmează acești pași simpli

La fel ca pepenele, semințele sunt și ele bogate în complexul de vitamine B, niacina fiind în cantitate mare: o cană cu semințe uscate conține 3,8 grame, adică 19% din necesarul zilnic. Semințele de pepene sunt utile în sănătatea sistemului nervos, a celui digestiv și în frumusețea pielii.

Dintre minerale, magneziul este din abundență în semințe de pepene. O cană furnizează 550 mg de magneziu, adică 140% din doza zilnică recomandată. Acestea ajută la combaterea stresului și oboselii. 

Semințele de pepene conțin și grăsimi, dar dintre cele bune, printre care acizii grași omega 3, care combat inflamația și reduc colesterolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel