Data publicării:
Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar
Când faceți cumpărături, trebuie să luați în considerare modul în care le depozitați în frigider sau în dulap. Există unele alimente care nu pot sta unele lângă altele din diverse motive. Mai jos enumeram câteva dintre ele.
Mere și morcovi - Merele produc multă etilenă, așa că trebuie să fii atent când le depozitezi împreună cu alte alimente. Nu așezați merele, mai ales, lângă morcovi, deoarece aceștia din urmă vor căpăta un gust amar după câteva zile.
Castraveți și roșii -Castraveții sunt foarte sensibili la etilenă. Este mai bine să nu-i păstrați cu roșiile, deoarece vor începe să se îngălbenească mai repede.
Ceapa și cartofi - Ceapa absoarbe rapid umezeală, dar trebuie să rămână uscată, iar cartofii eliberează multă umezeală, așa că nu pot coexista în această „bătălie”.
Cum se face cafeaua turcească mai gustoasă și mai aromată: iată câteva secrete
Banane și avocado - Dacă avocado este prea copt, ține-l departe de banane. Dar, pe de altă parte, dacă vrei să se coacă mai repede, atunci poți să-l pui într-o pungă de hârtie și să o păstrezi lângă banane.
Piersici și banane - Piersicile coapte ar trebui să stea departe de banane, deoarece toată etilena emisă de banane va face ca piersicile să se coacă mai repede. Cu cât banana este mai coaptă, cu atât va elibera mai multă etilenă.
Bea apă cu usturoi 15 zile și vei fi surprins de rezultate: iată cum se face elixirul sănătăți
Vinete și pepeni - Pepenele galben poate face ca vinetele să se strice mai repede. Așa că asigură-te că nu depozitezi vinetele alături de pepene. Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați vinetele la frigider, cel mai bine este să le țineți departe de orice alt aliment.
Afine și căpșuni - Afinele emit etilenă, iar căpșunile - nu. Dacă le depozitați împreună, căpșunile se pot coace și se pot strica mai repede.
BONUS. Uleiul de migdale poate fi făcut chiar acasă: iată ce pași trebuie să urmezi
Un produs minunat nu doar pentru piele, ci și pentru inimă, uleiul de migdale este unul dintre cele mai bogate uleiuri esențiale care conțin nutrienți, vitamine și minerale.
Acest ulei este extras din două tipuri de migdale, dar cel mai bun ulei este cel din migdale dulci. uleiul de migdale scade colesterolul, hrănește pielea uscată și combate bolile cardiovasculare și diabetul.
Elimină petele galbene de pe obiectele sanitare: zece picături din acest produs sunt suficiente
Uleiul de migdale folosit nu numai pentru trucurile de frumusețe, ci și în bucătărie.
Iată cum să pregătiți ulei de migdale acasă.
Ingrediente și preparare:
2 pahare cu migdale crude, neprăjite
1-2 lingurițe de ulei de măsline
Migdalele trebuie să fie proaspete. Asigurați-vă că paharul mixerului este uscat. Pune migdalele în mixer și toacă-le la viteză mică.
Apoi opriți mixerul și adunați resturile de migdale care s-au depus pe pereții paharului. Continuați să amestecați, de această dată la viteză mare până se formează o pastă cremoasă.
Se adaugă o linguriță de ulei de măsline și, în funcție de densitatea pastei obținute, mai puteți adăuga o lingură.
Se pune pasta formată într-un borcan de sticlă și se păstrează la temperatura camerei aproximativ două săptămâni.
Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă: ușor ca un nor și super delicios
Se pune masa cremoasă pe o cârpă curată sau într-o strecurătoare fină și se lasă să se scurgă uleiul.
Puteți folosi uleiul de migdale nu doar pentru tratarea pielii și a părului, ci și pentru masaj. Dacă îl aplicați e piele este suficientă o jumătate de linguriță de ulei, cu care își masezi fața și lași ca uleiul să se absoarbă. Resturile de migdale pot fi folosite în diverse rețete culinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News