Aceste alimente alungă stresul. Include-le în meniul tău
Alimentația și stresul sunt strâns legate între ele. După o zi grea și stresantă la muncă, mâncăm compulsiv, pentru a ne simți mai bine.
Organismul percepe stresul ca pe o amenințare, de aceea dorim să mâncăm mult și des. Dar unele alimente, cum ar fi dulciurile, creează dependență. Din fericire, există alimente pe care le putem consuma când suntem stresați, fără frica că vom acumula kilograme în plus.
Avocado conține omega-3, vitamine C și B. Util pentru organism, avocado este capabil să regleze tensiunea, dezechilibrul emoțional și să ne înveselească. Gătiți salate cu avocado sau consumați-l pe felii de pâine.
Peștele gras (ton, sturion, somon) este o opțiune ideală pentru perioadele de stres. Medicii recomandă consumul de pește de 2-3 ori pe săptămână. Peștele gras conține o cantitate mare de omega-3, care reglează cortizolul.
Adaugă scorțișoară în cafeaua de dimineață, dacă vrei să slăbești repede și ușor
Consumul regulat al peștelui gras reduce simptomele sindromului premenstrual, îmbunătățește somnul și ameliorează anxietatea.
Nucile sunt un depozit de acizi utili, vitamina B, zinc, magneziu și alte elemente importante, care oferă un efect anti-stres. În scop preventiv, se recomandă consumul de până la 30-40 grame de nuci pe zi. Nucile au un conținut ridicat de calorii, care hrănește nu doar stomacul, ci și creierul.
Pe lângă beneficiile aduse de vitamine și fibre, legumele proaspete pot ameliora anxietatea. În timp ce mestecați legumele, mușchii mandibulei lucrează activ și vă relaxează.
Nu mai aruncați semințele de ardei. Toată lumea ar trebui să știe asta
În lupta împotriva stresului, specialiștii recomandă magneziu. Dacă nu puteți ajunge la medic? Răspunsul se află în spanac, care conține magneziu. De altfel, toate legumele cu frunze au proprietăți similare, așa că spanacul poate fi înlocuit cu oricare alta legumă verde, dacă este necesar.
Citricele sunt o sursă importantă de vitamina C, îmbunătățesc imunitatea, starea de spirit și reduc nivelul de cortizol. Pe lângă ajutorul intern, parfumul citricelor acționează ca un placebo și calmează.
Carbohidrați sănătoși. Zahărul, un carbohidrat rapid, trebuie exclus în situațiile stresante, deoarece provoacă obezitate și dependență. Acest produs trebuie înlocuit cu cereale, leguminoase și pâine integrală. Carbohidrații sănătoși ajută organismul să producă mai multă serotonină, hormonul fericirii.
Vezi și:
Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu
Dacă vrei să trăiești mult și să ai o sănătate de fier, tot ce trebuie să faci este să incluzi în meniul tău condimente.
Chiar și o cantitate mică de condimente naturale ajuta la îmbunătățirea sănătății. Iată condimentele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate.
Curcuma. Despre beneficiile acestui condiment au fost scrise mii de lucrări științifice. Acest condiment protejează împotriva dezvoltării oricărui tip de cancer. Curcuma este o plantă care se înrudește cu ghimbirul și reprezintă de fapt un gen din care fac parte în jur de 100 de specii de plante perene, din familia Zingiberaceae. Aceasta plantă este originară din sudul Asiei și nordul Australiei, fiind folosita cu precădere în India, de peste 4000 de ani, datorită proprietăților sare terapeutice.
Plantele care fac parte din genul curcuma pot fi deosebite după frunzele lungi si lanceolate, cu o nuanță de verde deschis. Florile plantelor au culori diferite în funcție de fiecare specie. Plantele se înmulțesc doar prin replantarea rizomului (rădăcinii), care, la rândul lui, are numeroase beneficii.
Turmericul îmbunătățește funcționarea inimii și a altor organe interne. Turmericul (Curcuma longa) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. La noi mai este cunoscut cu numele de zerdiceaf, deși denumirea de turmeric este mai populară.
Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde
Ardeiul cayenne. Acesta este unul dintre cei mai iuți ardei, care se găsesc pe piață. Utilizarea regulată a ardeiului cayenne ajută la protejarea împotriva cancerului și a obezității. Condimentul ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar.
Ardeiul iute cayenne este, de obicei, oferit ca o pudră de ardei uscați. Desigur, ardeii pot fi consumați direct pentru gustul lor. Dar gradul de iuțime este cel mai bine determinat la cayenne-ul uscat și făcut pudră.
Chili. Și acești ardei iuți au același efect. Condimentul picant ajută la protejarea împotriva infecțiilor virale, așa că trebuie să folosiți condimentul în sezonul rece. De asemenea, ardeiul iute ajută la îmbunătățirea funcționării tractului digestiv.
Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume
Coriandru. Acest condiment este o excelentă prevenire a gutei și a artritei. Dacă suferi de aceste afecțiuni, coriandru ameliorează semnificativ starea de sănătate. Coriandru este bun pentru vedere și ajută la prevenirea dezvoltării diabetului.
Semințe de muștar. Puține persoane știu că acesta este nu doar un produs incredibil de gustos, ci și un sănătos. Semințele de muștar aduc în organism de zeci de minerale. De asemenea, semințele de muștar conțin și multe vitamine.
Alimentul pe care trebuie să îl ai mereu în casă. I se spune "aurul din frigider"
Frunze de dafin. Experții consideră că acest condiment joacă un rol important în întărirea imunității. Frunza de dafin previne reproducerea microbilor în organism. Condimentul este util și pentru sistemul urinar.
Piperul alb. Această varietate de ardei nu este la fel de populară ca celelalte, ceea ce este complet nedrept. Din punct de vedere al compoziției, piperul alb este mult mai bogat în minerale decât piperul negru.
Acest piper conține o serie de vitamine și minerale, care curăță organismul de toxine, îl protejează de zeci de boli și prelungește viața.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News