„Acesta este numai vârful icebergului!” Cristea-Enache, despre Istoria literaturii române
Autor: Flaviu Predescu | Publicat pe: 27 ian 2022, 11:21
WhatsApp
Întrebat când va scrie propria versiune a Istoriei literaturii române , criticul literar Daniel Cristea-Enache l-a dat exemplu pe Dan C. Mihăilescu. 

În cadrul emisiunii De Ce Citim, difuzată la DC News, Daniel Cristea-Enache, redactorul-șef adjunct al României literare, a vorbit în exclusivitate despre ceea ce reprezintă scrierea Istoriei literaturii române din punctul său de vedere. 

O pildă cu Dan C. Mihăilescu 

„Dau un exemplu cu Dan C. Mihăilescu care avea acea emisiune la Pro TV. (n.r. Omul care aduce cartea) Era bine plătit și a spus într-un interviu că s-a și mirat că pentru câteva minute primea nu știu ce sumă și l-a întrebat pe Adrian Sârbu de ce îl plătește atât de bine, căci sunt doar câteva minute. Și Adrian Sârbu i-a răspuns: fiindcă dumneavoastră nu munciți numai în alea câteva minute. Pentru alea câteva minute dumneavoastră ați citit, ați făcut…, ați acumulat o experiență, deci alea câteva minute sunt, aș zice eu, numai vârful icebergului muncii și activității de critic și istoric literar a lui Dan C. Mihăilescu. La fel și cu mine. Ceea ce se va numi la un moment dat Istoria literaturii române, scrisă de mine, va fi numai vârful icebergului a întregii munci pe care am depus-o, zeci de ani, ca să pot realiza un asemenea proiect”, a spus Daniel Cristea-Enache.

Declarațiile complete, începând cu minutul 55:

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro