ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu peste 7%, în august
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat, în august, un avans de 7,1% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 4,4%, de la 3,7% în perioada similară din 2018, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri.

Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 46.968 unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2018 (43.852 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în august scăderi ale vânzărilor de 23,6% şi, respectiv, 5,4%, în timp ce grupul german Volkswagen AG a înregistrat un declin de 8%. Compania americană Ford şi grupul german Daimler AG au raportat luna trecută un avans al livrărilor de 1,7%, şi, respectiv, 22,1%.

În primele opt luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 10% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,8%, de la 3,4% în perioada similară din 2018. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 412.669 de unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie - august 2018 (325.014 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o scădere a vânzărilor de 4,9% şi, respectiv, 0,7%, în timp ce livrările companiei americane Ford şi ale grupului german Daimler au scăzut cu 5,2% şi, respectiv, 4,3%. Vânzările Daimler AG au urcat cu 3,3% în primele opt luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel