Accidente în România, luni seară. Bărbat din Bangladesh, lovit de tren în Argeş, şofer din Olt arestat după ce a condus drogat şi a lovit un pieton... băut
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Mai multe accidente au avut loc luni seară în România. 

Un bărbat în vârstă de 35 de ani care a accidentat un pieton pe un bulevard din municipiul Slatina a fost testat pozitiv cu aparatul drugtest, ce a indicat prezenţa a două substanţe psihoactive, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Accidentul a avut loc luni după amiaza, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, iar pietonul, aflat sub influenţa alcoolului, ar fi fost lovit în timp ce traversa strada prin loc nepermis.

"Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Slatina, ar fi acroşat un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din aceeaşi localitate, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii", a precizat sursa citată.

În urma accidentului, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Testarea cu etilotest a arătat că şoferul autoturismului nu consumase alcool, însă pietonul avea o concentraţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul autoturismului a fost testat şi cu aparatul drugtest, ce a indicat prezenţa a două substanţe psihoactive, T1B THC şi T1C MDMA.

În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, scrie Agerpres. 

Un bărbat din Bangladesh a fost lovit de tren în Argeş 

Un bărbat din Bangladesh a fost lovit de un tren de călători, luni seară, în municipiul Piteşti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, s-a stabilit că un bărbat de 35 de ani, cetăţean străin, din Bangladesh, în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, posibil în încercarea de a traversa linia de cale ferată fără să se asigure, prin loc nepermis, a fost surprins de un tren de călători în gabaritul liniei", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, bărbatul a suferit o fractură deschisă la piciorul drept, fiind preluat de echipajele medicale şi transportat la spital.

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu consumase alcool.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Patru persoane rănite după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat 

Patru persoane au fost rănite după ce maşina cu care circulau s-a răsturnat, luni seara, pe un drum din comuna Bogdăneşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, şoferul, în vârstă de 39 de ani, a rămas încarcerat iar o femeie de 20 de ani şi doi copii, în vârstă de trei ani şi, respectiv, un an şi jumătate, au fost evacuaţi de ceilalţi participanţi la trafic.

La faţa locului au intervenit o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, la intervenţie fiind trimisă şi o autospecială din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

"Bărbatul încarcerat se afla în stare de inconştienţă. Pompierii militari au început descarcerarea, concomitent, paramedicii executând manevre pentru menţinerea în viaţă a victimei. După descarcerare, victima a primit primul ajutor în ambulanţa SMURD, urmând să fie transferată la o unitate medicală. Pe drum, echipajele SMURD şi SAJ Vaslui au făcut joncţiunea, bărbatul politraumatizat şi în stare de inconştienţă fiind transferat în ambulanţa de terapie intensivă mobilă. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Echipajul ambulanţei SMURD s-a întors la locul accidentului şi a preluat femeia şi pe cei doi copii, aceştia fiind transportaţi la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Mama copiilor acuza dureri lombare, toracice şi la membrele superioare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Echipajele de pompieri au asigurat măsurile PSI specifice şi au curăţat carosabilul.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel