Accidente grave în România, luni 2 octombrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: IPJ Hunedoara
FOTO: IPJ Hunedoara
Mai multe accidente grave au avut loc pe șoselele României.

Un bărbat de 46 de ani, din Petrila, a murit în urma unui accident în care a fost implicat un autoturism și o autoutilitară cu semiremorcă, pe DN 66 E79, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

”Astăzi, în jurul orei 17.40, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Petrila, care conducea un autoturism pe DN 66, la ieșirea din localitatea Bănița,  spre Petroșani (pe direcția Hațeg-Petroșani),  a pătruns pe contrasens  și a lovit frontal un ansamblu de vehicule (autoutilitară cu semiremorcă) ce era condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Pui.

În urma impactului, conducătorul autoturismului a decedat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar  penal și  continuă cercetările, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii evenimentului rutier”, a declarat Carla Strujan, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

În acest caz au intervenit pompierii de la Detașamentul Petroșani, iar pentru descarcerare a fost nevoie de intervenția unui echipaj de șa Detașamentul Deva, cu o autospecială de tip ”Descarcerare Grea”.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea polițiștilor.

Adolescent mort în urma unui accident rutier în Suceava

Un băiat de 14 ani a murit, luni, în urma unui accident rutier produs pe raza comunei Valea Moldovei, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, scrie Agerpres.

Potrivit IPJ, băiatul circula cu bicicleta pe un drum comunal din localitatea Mironu şi, încercând să ocolească un grup de pietoni care circula în aceeaşi direcţie de mers, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de un autovehicul care venea din sens opus, astfel că a fost acroşat de către acesta. Biciclistul a căzut pe carosabil, decedând la scurt timp.

Poliţiştii au stabilit că maşina era condusă de un bărbat de 51 de ani, care, la rândul său, ”nu a circulat aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile, nepăstrând o distanţă laterală suficientă faţă de biciclist”.

Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. El este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Pieton, accidentat mortal în Gorj

Un bărbat de 48 de ani din Gorj a murit luni, după ce a fost lovit de un camion la Scoarța.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un bărbat, de 50 de ani, din București, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 67 Pișteștii din Deal, a acroșat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Scoarța, care se deplasa pe partea carosabilă, în calitate de pieton.

Bărbatul de 48 de ani a fost preluat de un echipaj medical, însă din păcate acesta a decedat la spital.

”În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, conform IPJ Gorj, scrie Gazeta de Sud.

Motociclist, rănit pe DN 1, în Brașov

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 1, la kilometrul 239+500 metri, localitatea Beclean, județul Brașov, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un motoscuter.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului motoscuterului, care a fost preluat de ambulanță către spital.

Accident cu două victime în Sibiu

Un accident rutier a avut loc, luni, între Șura Mare și Slimnic. ”Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism spre Mediaș, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Axente Sever, nu ar fi observat la timp autoturismele care circulau în coloană în fața sa, a virat brusc la stânga, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus din sens opus de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Vâlcea”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, scrie Ora de Sibiu.

Cei doi pacienți au fost transportați la UPU Sibiu. În zonă s-a circulat îngreunat, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Citește și: O maşină din România, accident la 129.000 km. Ţara noastră, lider european la coliziuni pe şosea. Titi Aur, sfat pentru tinerii şoferi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel