Accident tragic pe E85. Doi adulţi şi doi copii au murit
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels
Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels
Doi adulţi şi doi copii au murit într-un groaznic accident produs pe E85. 

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un autoturism se deplasa pe drumul judeţean 208, dinspre Mirceşti, ajuns în intersecţia cu E85, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 56 ani, din judeţul Prahova, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul anchetei. Din nefericire, în urma evenimentului rutier, a rezultat decesul a patru persoane din Roznov, aflate în autoturismul în cauză, şi rănirea alteia", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, conform Agerpres.

Persoanele decedate au vârste de 9, 12, 31 şi 35 de ani, iar minorul rănit are 14 ani.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a precizat că şi şoferul autoutilitarei a fost rănit.

"Până la sosirea forţelor de intervenţie, conducătorul autoutilitarei s-a autoevacuat, iar un pasager din autoturism a fost scos de către participanţii la trafic. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acţionat pentru descarcerarea celor patru victime, doi adulţi şi doi copii. Imediat după ce au fost scoase din autoturism, echipajele SAJ şi SMURD au preluat victimele şi au început manevrele de resuscitare. Din păcate, nicio persoană nu a răspuns acestor manevre, medicul de pe ambulanţa SAJ declarând decesul acestora. Un băiat de 14 ani, pasager în autoturism, a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Centrul de Primiri Urgenţe Roman. Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 57 de ani, a fost preluat de un echipaj SAJ şi transportat la Centrul de Primiri Urgenţe Roman", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Potrivit primelor cercetări, şoferul autoturismului a intrat pe drumul european E85 fără să respecte indicatorul "Oprire".

Poliţiştii încearcă identificarea victimelor având în vedere că acestea nu ar avea un domiciliu stabil.

Ancheta continuă în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă. 

Când conduci, nu pilotezi. Sunt diferențe imense de... limită și condiții de drum. Titi Aur: Să nu scârțâie roata!

"Ce înseamnă să conduci? Înseamnă să te deplasezi de la punctul A la punctul B fără să ajungi niciodată la limită. Când pleci la serviciu, la munte, la mare, nu trebuie să ajungi cu maşina sau cu motocicleta la limită. Să nu scârţâie roata, să nu frânezi la limită, etc. 

Ce înseamnă să pilotezi? Înseamnă să faci totul la limită, adică exact opusul condusului. Când pleci de pe loc, trebuie să o faci la limită, cât de tare se poate, ducând roata la limită. Când frânezi, trebuie să o faci cât mai târziu, iar virajele se fac cât mai tare, cât mai la limită, asumându-ţi că vei derapa. De asta maşina de curse este construită astfel, asigurată foarte bine, cu acel rollbar, cu scaune speciale, cu centură specială, cu acel dispozitiv care îţi ţine capul, etc. 

Mai mult, ce înseamnă motorsport? Când vorbim de circuit, mergem doar pe asfalt, care poate fi uscat sau ud. Când vorbim de raliuri, mergem şi pe asfalt, şi pe macadam, şi pe noroi, şi pe ceaţă, ploaie, la deal, la vale, etc. Când vorbim de off-road, mergem doar în afara străzii, maximum pe drumuri neamenajate. Între off-road şi Formula 1 e o diferenţă enormă. Doar în motorsport se acceptă riscurile", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS. 

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel