Urmărește emisiunea live
Accident pe platforma aeroportului Henri Coandă: o autospecială de pompieri s-a răsturnat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
O autospecială de pompieri aparţinând Serviciului Salvare Stingere Incendii de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-a răsturnat, marţi, la ora 6:40.

Accidentul s-a produs în timp ce se autospeciala se deplasa pe platforma aeroportului. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), traficul aerian se desfăşoară în siguranţă şi nicio cursă nu a fost afectată. 'La această oră, se lucrează pentru a repune autospeciala pe roţi şi a o tracta la o poziţie izolată. Serviciul Salvare Stingere Incendii este operaţional, acţionând cu alte 5 autospeciale pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Categoria de operare a aeroportului nu a fost afectată', se menţionează în comunicat. Conform sursei citate, incidentul este anchetat atât de către Poliţia Transporturi Aeriene, cât şi de către aeroport. 'Conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti va lua cele mai drastice măsuri pentru a preveni astfel de incidente pe platforma aeroportuară', se mai precizează în comunicat.

Citește și:

Grav accident de circulaţie pe DN1. Un om a murit, altul este în stare gravă

Un bărbat de 41 de ani a murit, săptămâna trecută, în urma unui accident de circulaţie produs în zona municipiului Braşov, o a doua persoană implicată fiind transportată în stare gravă la spital.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, autoturismele conduse de cei doi bărbaţi au intrat în coliziune pe DN1, în zona cunoscută sub numele de Dâmbu Morii.

Ambii şoferi erau inconştienţi la sosirea echipajelor de salvatori, unul fiind încarcerat, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Dintre cele două victime, doar una, care a intrat în stop cardio-respirator, a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul medical al SMURD sosit la faţa locului, fiind transportată la spital. Pentru cel de-al doilea şofer, un bărbat de 41 de ani, care a fost descarcerat de pompierii militari, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul acestuia, scrie Agerpres. 

O porţiune din DN2, cunoscută pentru accidentele rutiere grave, în plină schimbare. Se montează separatoare de drum

Porţiunea de drum din DN2 dintre localităţile Orbeni, Răcăciuni şi Cleja, unde au avut loc multe accidente rutiere grave, este în proces de echipare pentru creşterea siguranţei rutiere. 

Prefectul judeţului Bacău, Lucian Gabriel Bogdănel, a anunţat, marţi, că a început montarea de separatoare de sens pe DN2 (drumul european E85), pe sectorul dintre localităţile Orbeni, Răcăciuni şi Cleja.

În ultimii ani, pe acest sector s-au produs numeroase accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

"Vor fi amplasaţi aproximativ doi kilometri de astfel de echipamente de siguranţă rutieră, înainte şi după comuna Răcăciuni, în două puncte negre în care - din evidenţele Poliţiei Rutiere - numai în 2022 s-au înregistrat două accidente soldate cu decesul a cinci persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi rănirea uşoară a altor două. Cauza accidentelor a fost pătrunderea pe contrasens a vehiculelor şi impactul frontal la viteze mari", a declarat prefectul Lucian Gabriel Bogdănel, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel