Accident pe DN1. A pierdut controlul volanului și a ajuns într-un TIR
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de Will Creswick, Unsplash
Fotografie de Will Creswick, Unsplash
Un accident de circulaţie soldat cu victime a avut loc pe DN 1, după ce un bărbat a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un TIR staţionat. 

Doi bărbaţi sunt transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un autotren pe DN 1, lângă Porumbacu de Jos, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Elena Welter.

"Poliţiştii rutieri intervin la un accident produs pe DN 1, km. 278, în afara localităţii Porumbacu de Jos. Din primele cercetări rezultă că şoferul unui autoturism condus spre Sibiu, din cauze ce urmează a fi stabilite, pierde controlul direcţiei de deplasare şi intră în coliziune cu un autotren staţionat în afara carosabilului, în loc special amenajat. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a şoferului autoturismului, de 46 de ani, şi a pasagerului din auto, de 49 de ani, ambii din judeţul Braşov, aceştia fiind transportaţi la spital. În zonă se circulă alternativ", a precizat reprezentanta IPJ Sibiu, Elena Welter, citată de Agerpres.

Şoferul autoturismului a fost dus la spital, inconştient, în stare gravă, fiind descarcerat de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Pasagerul din autoturism a suferit mai multe traumatisme, potrivit Ambulanţei Sibiu. 

Val de accidente grave în weekend 

Un bărbat aflat pe un moped a fost accidentat mortal, sâmbătă, după ce a fost lovit de un motociclu condus de un tânăr drogat, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au fost anunţaţi prin 112 despre producerea unui accident rutier mortal pe DE 581, în afara localităţii Cosmeşti.

În accident au fost implicate un moped şi un motociclu, iar din primele verificări a reieşit că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Cosmeşti, conducătorul mopedului, a pornit de pe acostamentul drumului fără a acorda prioritate de trecere la plecare motociclului, în urma impactului dintre cele două vehicule rezultând decesul acestuia.

De asemenea, conducătorul motociclului, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Tecuci, a fost rănit, fiind transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru opiacee.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, scrie Agerpres. 

Accident mortal aproape de Bicaz 

Un tânăr în vârstă de 28 ani, din Hangu, a decedat în urma unui accident rutier produs, duminică dimineaţă, de un şofer începător, în vârstă de 18 ani, pe DN 15, în localitatea Tarcău.

"Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un tânăr, de 18 ani, din Hangu, conducea un autoturism din direcţia Piatra-Neamţ spre Bicaz, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu un stâlp din beton, un indicator rutier şi un autoturism care era staţionat regulamentar, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul cercetărilor. Din nefericire, în urma evenimentului rutier, a rezultat decesul unui tânăr de 28 ani, din Hangu, pasager în autoturism", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel