Data publicării:

Accident între un autocar și un TIR, în Constanța. Doi copii și doi adulți au ajuns la spital

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Un accident rutier a avut loc în Constanța, luni dimineaţa. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Un autocar în care se aflau 57 de ucrainieni, majoritatea copii, a fost implicat într-un grav accident de circulație în această dimineață, în județul Constanța, relatează Digi 24. Astfel, la o trecere de cale ferată autocarul a lovit din spate un TIR. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, 15 persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

”Patru persoane au ajuns la spital, doi adulți și doi copii. Acest accident s-a petrecut puțin după ora 3:00, între localitățile Tariverde și Baia, este  vorba despre un autocar care ar fi intrat într-un TIR, iar ambele autovehicule sunt din Ucraina”, a relatat reporterul Digi 24.

Potrivit acestuia, autocarul se îndrepta spre Bulgaria, iar după ciocnirea dintre cele două autovehicule, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

”La fața locului au venit mai multe autospeciale de la ISU Constanța, dar și de la Serviciul Județean de Ambulanță. În autocar se aflau 57 de persoane, de cetățenie ucraineană, 42 de minori și 15 adulți, iar dintre aceștia 15 persoane, 13 copii și 2 adulți au avut nevoie de îngrijiri medicale, pe cod verde, asta înseamnă că erau conștiente și cooperante”, a mai spus reporterul.

De asemenea, circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers, până la înainte de ora 6:00, când a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție.

Cei doi șoferi au fost testați negativ

”La data de 17 iunie a.c, în jurul orei 03.20, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazu, s-a produs un accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă și un autocar în care se aflau 56 de persoane, dintre acestea 43 fiind minori. Vehiculele ar fi circulat în aceeași direcție, spre municipiul Constanța.

În urma accidentului rutier, au fost răniți ușor doi minori, de 14 si 16 ani, și o persoana majoră. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest și cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, potrivit presei locale.

Citește și: Accident între un autocar şi un autoturism, în Vâlcea. Un tânăr a murit şi patru copii au fost răniţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel