Accident în Capitală. Update: Un mort și patru răniți, după ce un taxi a luat foc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură România TV
Sursă foto: Captură România TV
Un accident a avut loc, sâmbătă seară, în București.

Update:

Potrivit România TV, șoferul de taxi a murit.

Update:

Potrivit ultimelor informații ar fi vorba de cinci victime, trei conștiente și două inconștiente. 

Știre inițială:

Potrivit România TV, un taxi a luat foc în București după ce a fost implicat într-un accident cu un autobuz STB. Cele trei persoane din taxi sunt resuscitate chiar în aceste momente, toate fiind în comă.

Ce se întâmplă dacă îți iei în rate polița RCA, dar nu o mai plătești

Prețurile polițelor RCA au crescut considerabil în ultimul an, iar din această cauză, tot mai mulți șoferi au ales să plătească asigurarea în rate.

"Astfel, un client care anul trecut a avut clasa B3 și acum are B4, anul trecut, cel mai ieftin asigurator a avut suma de 900 de lei. Automat, anul acesta clientul, cel mai ieftin preț, a plătit 1185 de lei", a explicat reprezentantul unui asigurător la Pro Tv.

Unii dintre șoferii care cumpără polițele RCA în rate, o achita numai pe prima. Astfel, aceștia rămân cu hârtia care dovedește că asigurarea este valabilă un an de zile, deși, în realitate, polița este anulată. În cazul unui accident, cu un şofer care este în această situaţie, daunele se obțin foarte greu.

"S-au gândit că dacă au posibilitatea de a plăti în rate, și pe asigurare scrie că valabilitatea este un an de zile, ca următoarea rată să nu mai plătească, și au fost cazuri", a spus George Spătaru, broker asigurări.

"Am întâlnit și eu un caz în care o persoană era lovită de un autovehicul care avea asigurarea în rate, numai că ratele nu mai fuseseră plătite, și practic asigurarea nu mai era valabilă, deci ei practic au un document care aparent este în termen, dar nemaifiind plătit, asigurarea aceea nu mai produce efect", a declarat Dan Barbu, președintele Patronatului Operatorilor de Service Auto.

Ce se întâmplă cu șoferii care iau în rate polițele RCA, dar nu le mai plătesc? Amenzile pentru șoferii care nu au asigurare pot ajunge și la 2.000 de lei. Ei rămân fără certificat și plăcuțele de înmatriculare, până prezintă dovada că au plătit polița RCA. Polițiștii au posibilitatea să verifice valabilitatea unei asigurări cu ajutorul unui sistem și să nu ia în considerare doar hârtia prezentată de șoferi (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel