Accident grav pe A1. Un mort şi un rănit, după ce un camion a intrat în mai multe maşini
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un camion a produs un accident extrem de grav pe autostrada A1, Bucureşti-Piteşti. Un om a murit, iar altul este în stare gravă. 

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 40, pe sensul către Pitești, în apropierea localității Căscioarele, județul Giurgiu, un autocamion a colizionat trei autovehicule ce se aflau staționate pe banda de urgență. În urma impactului, o persoană a decedat, iar o alta a suferit răni grave, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Traficul rutier este restricționat pe prima bandă, circulându-se doar pe banda numărul doi", transmite Poliţia Română. .

Potrivit ISU Giurgiu, un bărbat în vârstă de 45 de ani și-a pierdut viața, iar un altul, de 46 de ani, a fost rănit în urma accidentului. Evenimentul s-a produs la kilometrul 40, pe sensul de mers către Pitești, în apropierea localității Căscioarele.

Au fost implicate două autoturisme, un camion apicol și un autocamion de transport marfă, în care se aflau cinci persoane.

Șoferul unuia din autoturisme a fost găsit încarcerat și a fost extras de pompieri dintre fiarele contorsionate cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, însă a murit.

Șoferul celui de-al doilea autoturism a fost rănit, fiind preluat de un echipaj SAJ și transportat de urgență la spital. Celelalte trei persoane implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Titi Aur, sfaturi despre oprirea pe autostradă 

"De fiecare dată când opreşti, indiferent că eşti în oraş, în afara oraşului, la semafor, la stop, la calea ferată, nu opri aproape de maşina de faţă sau aproape de intersecţie. Opreşte mai în spate, cu 10-20 de metri. Dacă se circulă cu peste 100 km/h, stai mai departe de maşina din faţa ta. Sună dus la extrem, dar uneori e bine să stai în poziţia pilotului la linia de start. Adică să ai maşina în viteza întâi şi ambreiajul călcat, dar şi cu ochii pe oglindă. Talentul şoferului, ştiinţa şoferului spune aşa: dacă sunt pe autostradă şi e oprită circulaţia în faţă, nu opresc lângă un alt autoturism.

Şi aşa pe autostradă nu ai voie să fii mai aproape de 65 de metri de maşina din faţa ta, jumătatea vitezei legale. Dacă se opresc maşinile din faţă, opreşti la 100 de metri, 150 de metri în spate. Chiar dacă pare că exagerezi. La cursurile de condus defensiv spunem aşa: dacă vine din spate un Matiz, aşteaptă să vină şi camionul şi abia apoi te duci mai în faţă. Că s-ar putea să vină camionul cu tot cu Matiz, să îţi monteze un Matiz în portbagaj. Aşa că te opreşti la distanţă, nu opri în spatele maşinii din faţa ta. Dacă nu vei face asta, vei fi lovit în spate", a declarat  specialistul în conducere defensivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel