Data actualizării:
Data publicării:

Accident grav în Cehia, după ce un tren de persoane s-a ciocnit de unul de marfă. Cel puțin patru morți și zeci de răniți

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ @ DC News
FOTO cu rol ilustrativ @ DC News
Un tren de persoane și unul de marfă s-au ciocnit noaptea trecută, în Cehia.

Cel puțin patru persoane au murit  și alte peste 20 au fost rănite după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă în noaptea de miercuri spre joi în Cehia, au anunțat agențiile internaționale de presă, citând autoritățile.

Aproximativ 20 de persoane au suferit răni ușoare și alte trei au fost rănite mai grav în accidentul din orașul Pardubice, situat de-a lungul principalului coridor feroviar al țării, de la Praga spre est, a declarat ministrul de interne Vit Rakusan, potrivit Reuters.

Martin Kavka, un purtător de cuvânt al operatorului feroviar al țării, a declarat că numărul victimelor ar putea crește, potrivit Agenției France-Presse, scrie CNN.
Trenul de pasageri, operat de RegioJet, călătorea în timpul nopții de la Praga la Chop, în vestul Ucrainei, potrivit site-ului operatorului.

Acesta transporta peste 300 de pasageri, a relatat Reuters, citând serviciile de salvare a pompierilor.

Imaginile de după accident de pe site-ul de știri idnes.cz au arătat cel puțin un vagon în afara căii ferate, în timp ce poliția a arătat un șir de vehicule ale serviciilor de urgență și un elicopter într-o postare pe X.

Trenul de marfă transporta un produs chimic periculos

Televiziunea publică cehă a citat un purtător de cuvânt al pompierilor care a declarat că trenul de marfă transporta carbură de calciu - un produs chimic industrial periculos - deși primele două vagoane erau goale, astfel că nu s-a produs nicio scurgere, potrivit Reuters.

Ministrul Transporturilor, Martin Kupka, care a mers împreună cu ministrul de interne la locul accidentului, a declarat în cadrul unei ședințe televizate că a început o anchetă privind accidentul și că este prea devreme pentru a specula asupra cauzei acestuia, potrivit Reuters.

Citește și: Accident grav în India, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit. Cel puţin zece morţi şi 25 de răniţi (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel