UPDATE: Accident feroviar în România! Peste 60 de persoane, evaluate medical
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO: ISU Bistrița-Năsăud
FOTO: ISU Bistrița-Năsăud
Aproximativ 60 de persoane sunt evaluate medical în urma unui grav accident feroviar produs în județul Bistrița-Năsăud. 

Aproximativ 60 de persoane sunt evaluate medical în urma unui grav accident feroviar, susțin reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud. Mai multe echipaje SMURD, ambulanțe ale Serviciului Județean, dar și descarcerarea, au fost trimise la fața locului.

”Accidentul s-a produs în localitatea Beclean, la trecerea de cale ferată spre Nuseni. Un TIR care transporta material lemnos a fost lovit de un tren cu două vagoane. Sunt evaluate persoanele din tren. Vorbim despre aproximativ 60 - 70 de persoane, printre care și un grup de 17 copii”, a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud. 

Conform medicilor prezenți la fața locului, șoferul TIR-ului nu prezintă leziuni, dar trei adulți și doi copii, aflați în tren, au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

”Șoferul TIR-ului nu prezintă leziuni la prima evaluare medicala. Victimele din tren sunt conștiente, cooperante, cu leziuni ce aparent nu le pune viața în pericol”, a mai spus sursa citată.

Poliția Rutieră a deschis o anchetă în acest caz și contină cercetările pentru a vedea exact cauza accidentului.  

Trenul a deraiat, iar traficul feroviar este blocat

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş este blocat.

”Primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii. La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat.

În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, mai multe trenuri sunt oprite temporar”, susțin reprezentanții CFR SA.

Patru trenuri sunt oprite temporar:

- IR 15830, Cluj Napoca - Bistrița Nord implicat în coliziune
- IR 1833 Iași - Timișoara Nord, staționează în Beclean pe Someș
- IR 1834 Timișoara - Iași, staționează în Coldău
- R 4102, Cluj Napoca - Bistrița Nord, staționează în Coldău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel