Accident tren Galați. Sindicaliștii îl acuză pe Grindeanu că a amânat de două ori verificarea trenurilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sorin Grindeanu este acuzat de sindicaliști că a amânat verificarea trenurilor de două ori.

După accidentul de tren care a avut loc azi-noapte la Galați, primul lucru pe care Sorin Grindeanu l-a cerut a fost verificarea trenurilor, deși ar fi amânat acest lucru de două ori până acum.

Sindicaliștii îl acuză pe ministru că ar fi  semnat un ordin prin care a amânat cu șase luni termenul de reparații pentru trenurile de călători ale CFR. La fel s-ar fi întâmplat și anul trecut.

Ministrul se scuză prin faptul că s-ar fi referit la vagoane, nu la locomotive. "Ordinul de ministru se referă doar la vagoane, nu și la locomotive. Acest ordin a fost emis la solicitarea CFR Călători, care a motivat că sunt foarte multe vagoane și puține unităti de reparație. Ca atare au avut nevoie de acest act pentru a prioritiza reparațiile la vagoanele care sunt cele mai supuse riscului”, a spus Sorin Grindeanu pentru g4media.ro.

Ba, mai mult, pare-se că amânarea verificărilor ar avea legătură, de fapt, cu nevoia de menținere a trenurilor în circulație dat fiind faptul că urmează sezonul estival și cererea va crește.

"Lipsa unui parc suficient de vagoane de călători ar putea conduce la imposibilitatea capacităților de transport corespunzătoare pe parcursul anului în curs, îndeosebi în perioada solicitărilor suplimentare din sezonul estival, dar și a altor sărbători sau evenimente locale, generând migrarea publicului călător către alte moduri de transport și crearea unei imagini defavorabile a serviciului de transport feroviar de călători”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Și, totuși, de dragul de "a da bine", merită prețul plătit prin vieți omenești?!

Sâmbătă seară, la Galați a avut loc un accident de tren, în urma căruia o persoană a intrat în stop cardio-respirator și a murit ulterior. De asemenea, alte 3 persoane au fost rănite în incidentul care a implicat ciocnirea unui vagon cu călători de către o locomotivă care ar fi trebuit să-i preia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel