Accident de avion soldat cu nouă morți - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un avion de mici dimensiuni al unei companii, la bordul căruia se aflau nouă persoane, potrivit proprietarului, s-a izbit marți de un bloc de locuinţe. Impactul a fost resimţit în zonă, iar autorităţile susțin că nu aşteaptă să găsească supravieţuitori, transmite Mediafax .

Avionul, care a decolat de la Dayton, urma să aterizeze pe Aeroportul Internaţional din Akron, situat la 3,2 kilometri distanţă de locul prăbuşirii. Autorităţile nu au confirmat câte persoane se aflau la bord.

Anchetatori, care încercau să stabilească câte persoane care se aflau în avionul de tip Hawker H25 jet, cu zece locuri, au confirmat doi morţi, a anunţat locotenentul Sierjie Lash, o purtătoare de cuvânt a Departamentului pompierilor din Akron. Nicio persoană nu se afla în apartamentul în care a intrat avionul și care a luat foc, a precizat ea.

Proprietarul avionului, Augusto Lewkowicz, a declarat că doi piloţi şi şapte pasageri se aflau la bordul avionului. El a spus că a discutat cu anchetatorii şi că încearcă să contacteze familiile victimelor.

Avionul a tăiat cabluri electrice şi de telefonie, a luat foc şi s-a rupt după impact, potrivit locotenentului Bill Haymaker, din cadrul Ohio State Highway Patrol.

[citeste si]

Aeronava a lovit un rambleu situat dincolo de bloc, iar o casă din apropiere a luat, de asemenea, foc, a continuat acesta, care a precizat că nicio persoană nu ar fi fost rănită la sol.

Martori au declarat că au auzit o explozie în momentul impactului. "Am auzit un zgomot puternic, iar canapeaua mea s-a zguduit de două ori", a declarat Carrie Willis, care locuieşte în zonă.

Faţada imobilului cu două etaje a fost distrusă.

O echipă complexă aştepta să intervină miercuri dimineaţa pentru a recupera corpurile victimelor.

Anchetatori din cadrul Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA) şi Biroului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) urmau să sosească la locul dramei, a cărei cauză este necunoscută pentru moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel