Accident cu 9 victime, la Nădlac, după ce un microbuz s-a răsturnat. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3
Un microbuz, în care se aflau 11 persoane s-a răsturnat, pe autostradă, în localitatea Nădlac, județul Arad. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

UPDATE:

"În această după-amiază, în jurul orei 15:45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui accident rutier (microbuz în care se aflau 11 persoane, răsturnat în afara părții carosabile) pe A1, sensul de mers Nădlac-Arad. 

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de Intervenție începând cu ora 15:50.  La fața locului au intervenit de urgență forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad cu: 

- 0 unitate de terapie intensivă mobilă; 

- 6 ambulanțe SMURD; 

- 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad; 

- o autospecială pentru transport personal și victime multiple; 

- o autospecială de stingere cu apă și spumă;

- o autospecială pentru descarcerare;

În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD și SVSU Nădlac. 

În urma accidentului au fost identificate 9 victime, dintre care 1 victimă care a suferit leziuni incompatibile cu viața, 1 victimă - cod galben care a fost transportată la spital și 7 victime - cod verde care nu au necesitat transport la spital. Nu au fost persoane încarcerate. Intervenția a fost coordonată de Inspectorul șef al ISU Arad, col Gârbău Cristian si cdt Detașament Arad lt.col Vlad Marius care au fost prezenti la locul evenimentului. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 16:47", a transmis ISU Arad, scrie observatornews.ro.

”După prima evaluare medicală, sunt 9 victime, dintre care o persoană a suferit leziuni incompatibile cu viaţa şi o persoană prezintă diverse traumatisme. Ceilalţi 7 pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite”, au anunțat reprezentanții IGSU.

UPDATE: Accidentul ar fi avut loc după ce o roată ar fi explodat, potrivit Antena 3. Microbuzul era înmatriculat în Bulgaria şi transporta mai multe persoane din Republica Moldova.

Update: Elicopterul Smurd a reușit să aterizeze.

____________________________________________________________

În aceste momente, o persoană este decedată, una în stare gravă şi alte șapte persoane nu prezintă probleme, după cum a spus Raed Arafat, la Antena 3 CNN.

Elicopterul Smurd nu poate să aterizeze, iar traficul este complet blocat. Au fost trimise opt ambulanțe.

Știre în curs....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel