Data publicării:

Accident aviatic la Roma cu români la bord. 16 persoane sunt rănite

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
avion roma
avion roma

Un avion Carpatair, în care se afla 50 de persoane, printre care și  români, a ratat aterizarea, sâmbătă seara,  și a ieșit de pe pistă, pe Aroportul Rome-Fiumicino, informează TGCOM 24. Avionul efectua un zbor intern pentru Alitalia. Aproximativ 16 persoane au fost rănite şi spitalizate.

[caption id="attachment_278452" align="alignnone" width="640"] Foto: mediaset.it[/caption]

Avionul, de tip ATR 72, care plecase de la Pisa, se află pe iarbă şi este uşor înclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, au anunţat pompierii şi autorităţile portuare.

 Unul dintre cei răniţi spitalizaţi a suferit o fractură la nivelul bazinului, potrivit agenţiei italiene Ansa, citate de Mediafax.

 Anchetatorii vor încerca să stabilească cu exactitate circumstanţele accidentului, iar cele două ipoteze privilegiate sunt condiţiile meteorologice nefavorabile - rafale puternice de vânt şi ploaia - care au îngreunat aterizarea sau o eroare de pilotare.

 Aeroportul Roma-Fiumicino a rămas deschis traficului, însă una dintre piste a fost închisă.

 Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair şi Alitalia este foarte controversat, în ultimele luni, în urma mai multor incidente.

 La 22 ianuarie, un avion al companiei, care asigura o legătură Roma-Ancona, a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă la Ancona, imediat după decolare. La 5 ianuarie, un avion care a decolat de la Ancona s-a întors din drum, din cauza unor probleme de presurizare care i-a obligat pe pasageri să utilizeze măştile de oxigen.

 La 10 ianuarie, compania a negat, într-un comunicat, o lipsă de fiabilitate, denunţând o "campanie de presă" alimentată de către "sindicatele italiene ale piloţilor", nemulţumiţi de parteneriatul cu Alitalia.

 Pe lângă liniile Ancona-Roma şi Pisa-Roma, Carpatair asigură, de asemenea, legătura Roma-Bolonia, începând din ianuarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel