Accident grav în Ungaria: Autocar românesc cu 29 de pasageri s-a răsturnat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un autocar românesc care făcea o cursă specială a lovit un parapet pe o autostradă din Ungaria, după care a căzut într-un canal de zece metri adâncime, răsturnându-se pe o parte. Autoturismul transporta 29 de persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al autorităţii pentru gestionarea dezastrelor, Anett Kasza, citat de MTI şi Mediafax.

[caption id="attachment_423150" align="alignleft" width="640"] Foto: bama.hu[/caption]     UPDATE 1:18 AM - Ministerul Afacerilor Interne spune că potrivit datelor transmise recent la Departamentul pentru Situații de Urgență de echipa consulară aflată în Ungaria și a verificărilor efectuate asupra cetățeniei persoanelor implicate în accident, rezultă că, din cei 22 răniți, doar trei au cetățenia română. Dintre cele trei persoane de cetățenie română, două sunt adulte și una este minoră. UPDATE 1:00 AM - Raed Arafat a declarat, la B1 TV, că doar trei pasageri sunt români, iar restul sunt cetăţeni maghiari care călătoreau cu autocarul înmatriculat în România. Dacă datele se confirmă, înseamnă că doar doi adulţi şi un copil sunt români, a mai spus Raed Arafat.

Accidentul a avut loc în sudul Ungariei, în apropiere de Mohacs.

Kasza a precizat că trei persoane au fost grav rănite, iar 19 au răni uşoare. Toţi răniţii au fost spitalizaţi.

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului naţional de ambulanţă a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulţi şi trei copii, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.

Autorităţile au închis tronsonul autostrăzii M6 pe care a avut loc accidentul pentru operaţiunile de salvare.

Ministerul Afacerilor Externe transmite într-un comunicat că autocarul transporta 29 de persoane. MAE a fost informat prin intermediul misiunilor diplomatice de la Budapesta şi Szeged că, astăzi, 7 februarie, după ora 20:00 (ora României), a avut loc un accident rutier în judeţul Baranya, în zona autostrăzii M6.

Unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie în care au fost implicate autocare româneşti a avut loc pe 23 iunie 2013, atunci când un astfel de autoturism s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru. Deşi autorităţile muntenegrene au intervenit prompt, nu s-a mai putut face nimic pentru 18 dintre pasageri. Alte 29 de persoane au fost fost rănite. Acestea au fost aduse în România pe 25 iunie, cu două aeronave militare, şi internate la patru spitale bucureştene, anume Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.

 Potrivit anchetatorilor, autocarul se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, de două ori mai mare decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locală. MAI: S-a activat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă Ministerul Afacerilor Interne transmite, într-un comunicat remis DC News, că Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI ”a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc”. MAI spune că 22 de persoane au fost rănite şi trei se află în stare gravă. Până la acest moment nu a fost confirmat vreun deces, subliniayă ministerul ”Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest. În funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria. Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români”, mai anunţă MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel