Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, cea care l-a umilit pe tatăl lui Sebi, ar putea fi suspendată din funcție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Consiliul Superior al Magistraturii urmează să discute propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu.  

"Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei", se arată într-un comunicat al IJ.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data de 22 februarie la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din 19 august 2023.

"Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare.

"Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător"

La finalul respectivei şedinţe, tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii morţi în accident, a declarat că judecătorul a întrebat dacă băiatul său este în sală. "Mi-a spus dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător. Îi voia buletinul", a relatat acesta.

Vezi și: Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu l-a umilit iar pe tatăl lui Sebi. ”Nu mai am nicio speranță” a spus el în lacrimi

De asemenea, un alt părinte a declarat că judecătorul părea că a venit nepregătit la şedinţa de judecată şi mesteca gumă.

Pe 11 octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel