„Accesul la educație este un drept fundamental al fiecărui copil”. UNICEF furnizează 39.000 de laptopuri pentru elevii din Ucraina
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Pexels.com
Pexels.com
Zeci de mii de copii sunt privați de accesul la educație din cauza războiului pe care îl poartă Rusia împotriva Ucrainei.

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), în colaborare cu Ministerul Educației și Științei din Ucraina, a predat aproximativ 39.000 de laptopuri în aprilie 2024 pentru a facilita accesul la educație pentru elevii din învățământul mediu și liceal din opt regiuni ale Ucrainei, a declarat Ministerul Educației pe site-ul său luni.

"Accesul la educație este un drept fundamental al fiecărui copil. Războiul a dus la închiderea școlilor, ceea ce la rândul său a făcut mai dificil accesul copiilor la dreptul lor fundamental - dreptul la educație. Prin urmare, UNICEF sprijină procesul educațional din Ucraina pentru a evidenția importanța continuării educației pentru copii în toate formatele, în special învățarea la distanță folosind dispozitive digitale," a spus Munir Mammadzade, șeful biroului reprezentativ UNICEF din Ucraina.

La solicitarea Ministerului Educației, UNICEF a livrat laptopuri în regiunile Zaporijia, Harkov și Herson și a acoperit nevoia critică de dispozitive pentru copiii din categoriile vulnerabile (copii de deplasați interni, copii cu dizabilități, din familii cu venituri reduse, copii lipsiți de îngrijire părintească) pentru învățarea la distanță. Laptopurile vor fi furnizate elevilor din regiunile Dnipropetrovsk, Mikolaiv, Odesa, Sumy și Cernihiv. Împreună cu autoritățile locale de educație, dispozitivele vor fi distribuite instituțiilor de învățământ care le vor oferi pentru utilizare temporară elevilor.

"În locurile în care studiul cu prezență fizică este în prezent imposibil din cauza proximității de linia frontului sau lipsei de adăpost în școală, sarcina noastră este să furnizăm copiilor dispozitive pentru învățare. Pentru ei, gadget-ul înseamnă acces la educație, comunicare cu colegii și oportunitatea de a primi sprijin din partea profesorilor. Și sunt recunoscător partenerilor noștri pentru tot ajutorul acordat copiilor ucraineni. Aceasta este cu siguranță o investiție într-un viitor durabil," a spus Ministrul Educației și Științei din Ucraina, Oksen Lisovy.

Dispozitivele au fost achiziționate și livrate cu sprijinul Parteneriatului Global pentru Educație (GPE) și al Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel