Acces limitat în mall dacă nu ești vaccinat. Sondaj-fulger. 30.000 de oameni au reacționat imediat
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
USR a venit cu ideea accesului limitat în mall-uri și alte spații neesențiale, în weekend, pentru cei nevaccinați. 

”Mergeți și vă vaccinați”

”Sunt măsuri pe care le vedem implementate deja în ţările din jur. Am mai spus, în spaţiile neesenţiale, pe perioada week-end-ului sau în anumite ore, persoanele nevaccinate vor avea un acces cu program sau un acces limitat, într-o logică foarte simplă - mergeţi şi să vaccinaţi. Orice măsură, dacă va fi cazul şi sper să nu fie, şi ca să fiu foarte clar - astfel de măsuri pot fi avute în vedere dacă se atinge o anumită incidenţă într-o localitate. Ca să nu fim în astfel situaţii, trebuie să mergem să ne vaccinăm. E foarte clar - mergeţi şi vă vaccinaţi şi nu va fi nicio problemă” a declarat Dan Barna, vicepremier și lider al USR PLUS. 

”Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale” a venit, în susținerea celor spuse de Dan Barna, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

Cîțu, de acord și-n dezacord

”Este foarte bine că se încearcă să se vină cu propuneri care să ajute. Eu sper că merg în direcţia ajutării campaniei de vaccinare, cu unele dintre ele sunt de acord, cu altele nu sunt de acord. Aşteptăm discuţii cu specialişti. Am avut o discuţie astăzi cu doamna ministru a Sănătăţii referitor la aceste măsuri.” a declarat astăzi și premierul Florin Cîțu. 

Sondaj DCNews cu peste 30.000 de răspunsuri

DCNews a realizat un sondaj printre cititorii site-ului, au răspuns peste 30.000 de utilizatori. 75,8% nu sunt de acord cu propunerea USR, reprezentând 23.875 de persoane. 24,2% sunt de acord cu varianta găsită de reprezentanții USR PLUS, reprezentând 7.643 de oameni. 

2. SONDAJ DCN... (sondaj-acces-mall-vaccinare-covid_21812400.jpg)

foto: sondaj dcnews.ro despre accesul în mall-uri a persoanelor nevaccinate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel