Academia Română ține partea catolicilor în scandalul Cathedral Plaza
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cathedral-plaza
cathedral-plaza

O clădire controversată care are un singur păcat. Este prea aproape de Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif. După numeroasele proteste care nu au reușit să oprească lucrările de construcție la Cathedral Plaza, fără ecou, căci construcția a fost declarată legală de către Justiție, Academia Română ia și ea partea catolicilor de la Catedrala Sfântul Iosif.

În ultimul deceniu, febra imobiliară a afectat înfăţişarea Capitalei noastre. Au fost ridicate uriaşe blocuri nearmonizate oraşului şi cadrului general urban al Bucureştilor. Clădiri care reprezintă monumente istorice au fost, de asemenea, victime ale acestei situaţii. Unele au fost chiar demolate, altele au fost puse în primejdie prin noi construcţii, acestea ridicate fără a se lua în considerare aspectul general al oraşului, dar şi situaţia fiecărei construcţii care aparţine tezaurului de clădiri al oraşului-capitală.

Un caz particular, dar extrem de important este cel al Catedralei Sfântul Iosif, care este pusă în pericol prin ridicarea unui uriaş bloc-turn în imediata sa apropiere. Nu este vorba numai de desfigurarea centrului Capitalei prin amintita nouă construcţie, nepotrivită şi străină de ambientul oraşului Bucureşti şi de aspectul centrului său istoric, dar şi de primejdia latentă pe care o reprezintă această construcţie pentru Catedrală, pentru întreaga zonă şi pentru comunitatea care o locuieşte, mai ales în cazul unui seism puternic, declară reprezentanții Academiei Române, care cer să se țină cont de numeroasele proteste care au avut loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel