„Academia de șpriț și bere” a Bucureștiului, unde se afla
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Foto: Iosif Berman
Foto: Iosif Berman
Unul dintre locurile cele mai căutate locuri în vechiul București (ante și interbelic) a fost terasa Oteteleșanu. Pe locul ei, între 1929-1934, s-a construit Palatul Telefoanelor. Într-un articol din Historia, semnat de Eugen Marola, Terasa Oteteleșanu și Hotelul Frascatti sunt numite „academii boierești de șpriț și bere”.

„Pe locul Palatului Telefoanelor de astăzi, s-a aflat până acum mai bine de un secol terasa Oteteleșanu. Cunoscută în tot Bucureștiul, era locul de întâlnire al marilor artiști și scriitori ai vremii. Aici puteau fi văzuți adesea Eminescu, Caragiale, Coșbuc, dar și alte personalități importante ale literaturii române. În fața unei cești de cafea sau a unei căni de vin, clipele treceau în tihnă sau pe neștiute.”

Un legământ nescris – memoria soților Oteteleșanu

„Povestea terasei începe după moartea soților Oteteleșanu, datorită antreprenorului Mihai Stere. Ca printr-un legământ nescris, locul ce găzduia odinioară printre cele mai frumoase și mărețe baluri, oferea din nou bucureștenilor plăcerea socializării, a timpului petrecut vorbind despre lume și viață, în timp ce viața însăși trecea în plinătatea farmecului ei.

Terasa a fost închisă la începutul anilor '30, speranțele redeschiderii fiind cu totul năruite odată cu vinderea locului Societății Anonime Române de Telefoane” scrie Andreea Mâniceanu pe pagina de socializare a MMB.

Foto: Iosif Berman

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel